avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate anton75

Activitate anton75

Pe siteul avocat net.ro am gasit undeva precizarile referitoare la cei care doresc sa obtina o locuinta ANL cu chirie:
"Titularul cererii de locuinţă şi membrii familiei acestuia . soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia -, să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri, destinată închirierii, în localitatea în care a solicitat locuinţă ... "
Ceva in acest sens stiam si eu. Ce nu am inteles insa si cei de la consiliul local nu m-au lamurit, referinta "să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri..." se refera ca la faptul ca nu pot solicita o a doua locuinta de acest fel (ajungand astfel sa detin doua), sau si la faptul ca nu am voie sa solicit mutarea (obiectiva, de altfel) intr-una mai mare?
In urma cu ceva ani am obtinut un apartament micut ANL cu chirie pentru tineret. Intre timp in familia noastra au venit copiii, 4 la numar, si spatiul a devenit neincapator.
In blocul ANL in care locuiesc s-au eliberat cateva apartamente cu suprafata ceva mai mare decat cea in care locuim (tot de 2 camere). As avea dreptul sa solicit sa ne mutam intr-unul dintre ele? Legea ce spune?
Daca da, cum ar trebui sa procedez?
Răspuns la discuția stimulent pentru mama
Este vorba de stimulentul de 100 RON care se acorda lunar mamelor care se intorc la serviciu pana la implinirea de catre copil a varstei de doi ani.
Sotia s-a reintors la serviciu cu patru luni inainte ca micutul nostru sa implineasca varsta de 2 ani, dar nu a solicitat stimulent. Copilul a implinit aceasta varsta de curand. Mai poate depune dosar pentru a obtine stimulentul? Se poate obtine acesta retroactiv?