In urma cu ceva ani am obtinut un apartament micut ANL cu chirie pentru tineret. Intre timp in familia noastra au venit copiii, 4 la numar, si spatiul a devenit neincapator.
In blocul ANL in care locuiesc s-au eliberat cateva apartamente cu suprafata ceva mai mare decat cea in care locuim (tot de 2 camere). As avea dreptul sa solicit sa ne mutam intr-unul dintre ele? Legea ce spune?
Daca da, cum ar trebui sa procedez?
Pe siteul avocat net.ro am gasit undeva precizarile referitoare la cei care doresc sa obtina o locuinta ANL cu chirie:
"Titularul cererii de locuinţă şi membrii familiei acestuia . soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia -, să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri, destinată închirierii, în localitatea în care a solicitat locuinţă ... "
Ceva in acest sens stiam si eu. Ce nu am inteles insa si cei de la consiliul local nu m-au lamurit, referinta "să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri..." se refera ca la faptul ca nu pot solicita o a doua locuinta de acest fel (ajungand astfel sa detin doua), sau si la faptul ca nu am voie sa solicit mutarea (obiectiva, de altfel) intr-una mai mare?