avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate carp_constantin

Activitate carp_constantin

Buna ziua, va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: Contractele de credit facute prin programul PRIMA CASA se supun ordonantei 50??? Intreb acest lucru deoarece in OUG 50 scrie la Cap. 1, Art.2, alin. 2, litera i) ca "Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica urmatoarelor contracte: i) contracte de credit referitoare la credite acordate unui public restrans pe baza unei dispozitii legale de interes general, la rate ale dobanzii mai mici decat cele practicate in mod obisnuit pe piata sau fara dobanda ori in conditii care sunt mai avantajoase pentru consumator decat cele obisnuite de pe piata si cu dobanzi mai mici decat cele practicate in mod normal pe piata." Mie mi se pare ca se refera la Prima Casa. Poate cineva sa ma ajute pls ??
Răspuns la discuția Spatii comune bloc
Am fost la Asociatia de propietari si mi-am prezentat "cazul" D-nei Administrator. A ramas sa transmita ea vecinei mele, cand o sa vina aceasta sa plateasca intretinerea, ca am aceleasi drepturi ca si ea la acel spatiu si sa imi furnizeze o cheie de la el, bineinteles cu spatiul care mi se cuvine liber. In caz contrar, urmeaza sa fac o sesizare la Politie. Abia astept :D
PS: nu cred ca vecina respectiva a fost la Asociatie, ieri am vazut-o cum cara diverse lucruri in boxa respectiva, dar nu i-am zis nimic, nu aveam dispozitia necesara pentru o eventuala discutie in contradictoriu.
Răspuns la discuția Spatii comune bloc
Constructia a fost facuta o data cu blocul. Pe cale amiabila am incercat sa rezolv problema cu vecina respectiva, i-am propus sa o impartim, pentru ca ceilalti 2 propietari de apartamente de la etajul nostru nu au pretentii la aceasta boxa, dar nu vrea acest lucru. Oricum o sa merg la Asociatia de locatari sa vad cum sta treaba si sper sa rezolv cumva. Ma gandeam sa pun si eu un lacat pe usa de la boxa respectiva :D nu stiu cat ar fi de legal, dar din moment ce vecina mea a pus un lacat, am si eu acest drept, teoretic cel putin!
Buna ziua. Am cumparat recent un apartament cu 3 camere intr-un bloc. Cei de la care am cumparat apartamentul, utilizau si o boxa afata la etajul la care este apartamentul respectiv. In momentul cand am vazut apartamentul prima data, ne-au zis ca ei utilizeaza acea boxa de cand s-au mutat si ca ne-o "lasa" noua (desi legal am inteles ca aceasta constructie este un spatiu comun al locatarilor). In momentul cand ne-am mutat, au dat cheia de la acea boxa vecinei de langa mine - contrar discutiei avute cu ei. In momentul cand am incercat sa vorbesc cu aceasta vecina referitor la utilizarea boxei si de catre noi, aceasta mi-a zis ca boxa e a ei (neavand vreun act care sa dovedeasca acest lucru) si ca nu putem sa o utilizam si noi.
Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am referitor la acest spatiu comun si cum ar trebui procedat. Banuiesc ca in factura de la intretinere, platesc ceva si pentru acest spatiu si nu ar fi corect sa nu il pot utiliza si eu.
Va multumesc!