avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate ana23978

Activitate ana23978

Răspuns la discuția pensie alimentara
avocatPetre a scris:

puteti cere dar se da din oficiu

Stiu ca poti cere pensie alimentara fara sa ceri incredintarea copilului si as vrea sa stiu daca invers se poate adik sa cer incredintarea copilului dar sa nu cer pensie alimentara fiindca ma inteleg cu tatal copilului meu si nu e necesar sa complic lucrurile doar ca sa obtin o suma de bani fixa in fiecare luna . Multumesc
Se poate cere in instanta incredintarea minorului fara a cere pensie alimentara ?
Răspuns la discuția pensie alimentara retroactiv ?
gabescu a scris:

"Pensia alimentara "se va plati calculandu-se incapand cu data introducerii cerrerii la instanta de judecata pentru stabilirea acesteia si obligarea celuilalt parinte la plata.
Deci nu se plateste "retroactiv".

multumesc .
Sotul meu are un copil de 6 luni dintr-o relatie extraconjugala . De cand a aflat de sarcina (luna a saptea) a contribuit financiar la toate cheltuielile ce le presupune o sarcina si un copil . A recunoscut copilul dar nu are nici o legatura cu mama acestuia doar il viziteaza , merge la medic si contribuie financiar la cresterea lui , deci nu s-a stabilit custodia si nici pensie alimentara . Daca mama copilului cere custodia sotul meu va trebui sa plateasca pensie alimentara retroactiv de la nasterea copilului daca nu demonstreaza ca pana acum a participat la cheltuielile de crestere ale acestuia ? Multumesc frumos
Răspuns la discuția ajutor !
5 luni si jumatate
Eu ma gandeam la o actiune legala impotriva ei , hartuire de exemplu , ca ma tot insulta prin mesaje ma ameninta ca ma distruge si tot felul de chestii care nu imi pica bine .
Decizia mea asupra a cum vor decurge lucrurile dupa ce voi fi sigura ca acest copil este al sotului meu era luata inainte de a posta in acest forum . Faptul ca nu stiu ce metode legale pot folosi pentru a-l determina pe sotul meu sa faca testul de paternitate este in continuare valabil , deci din pacate pentru mine inca nu sunt "luminata" . Multumesc pentru raspunsuri .
ralu_2008 a scris:

doamna, cred ca sunteti un pic tulburata de faptul ca sotul dvs are copil cu altcineva. in plus, nu imbolnavesti copilul administrandu-i debridat pt ca este un medicament care are rolul de a ameliora colicii.
eu nu inteleg: ba vreti sa luati copilul de la o mama despre care afirmati ca nu creste copilul corespunzator, ba vreti sa stiti daca e copilul sotului dvs., in caz contrar, sotul sa nu mai vada copilul oricand si oriunde.
doamna, exista vreo hotarare de incredintare a copilului mamei, ramasa definitiva si irevocabila?
sotul dvs plateste pensie copilului?

Nu exista nici un fel de hotarare iar sotul meu o sustine financiar cu tot ce are nevoie pentru copil . Stiu ca Debridat este un medicament pentru constipatie si colici dar ea i l-a administrat in loc de ceai ( supradoza) si acum copilul are problele serioase cu rinichii . Vreau sa stiu sigur daca este copilul sotului meu si in functie de rezultat sa luam o decizie daca si sotul meu isi vrea copilul alaturi . Din partea mea daca acest copil este al lui il cresc si ii ofer toata dragostea din lume daca acest lucru este benefic pentru el . Problema este ca sotul nu vrea sa faca testul de paternitate , iar eu legal nu am cum sa cer acest lucru .
radusava a scris:

Din punct de vedere legal Dvs. nu puteti solicita instantei de judecata sa dispuna efectuarea acestui test ADN copilului.
De ce credeti ca sotul dvs. nu va fi niciodata cu ea indiferent ce s-ar intampla? Adica....?

Ma refeream la faptul ca daca eu as pleca din viata lui el nu va fi impreuna cu ea niciodata fiindca nu vrea sa isi sacrifice viata pentru copil , el ar vrea ca noi doi sa fim impreuna sa facem copii sa ne continuam viata ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat si sa mearga la bebe cand vrea el , cat vrea el fara sa mai discutam niciodata nimic legat de acest aspect al vietii lui ci sa consider ca a iesit la bere cu baietii . Eu nu pot sa accept acest lucru decat daca sunt sigura ca e copilul lui si nici atunci nu stiu daca as fi de acord fiindca eu personal consider ca acest bebe merita o familie , nu un tata part time si o mama care il foloseste in interes personal fara sa ii pese prea mult de el .
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
de ce nu discutati mai bine cu sotul dvs?!
explicati-i temerile dvs, si paote de comun acord ajungeti la un consens.
daca este sau nu copilul sotului dvs, doar un test ADN va poate edifica.
dar din relatarile dvs rezulta ca sotul dvs a recunoscut acest copil, faptul ca dvs aveti dubii cu privire la paternitate... este altceva.

Sotul meu e atat de orbit de acest copil incat nu vede si nu crede nimic . Isi dorea foarte mult un copil si nu isi poate imagina ca nu este al lui . Nu accepta nici macar ideea ca ea ar fi putut avea contact sexual si cu altcineva , la ei fiind doar o aventura de o noapte nimic mai mult . Am fost colegi de servici si totul intre ei s-a intamplat intr-o delegatie , Eu o consideram prietena mea si el nu vede nici un motiv pentru care ea vrea sa ne faca rau , dar nu vede ca isi bate joc de el folosindu-se de copil . Cel mai mult va avea de suferit acea fiinta nevinovata de pe urma actiunilor ei , fiindca sotul meu nu va fi niciodata cu ea indiferent ce s-ar intampla .
M-am gandit la aceasta varianta dar nu pot obtine fire de par de la copil fiindca nu am nici o posibilitate sa ma apropii de el . Din acest motiv caut solutii legale sa incep o actiune impotriva acestei femei . Multumesc .