avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara retroactiv ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara retroactiv ?

Sotul meu are un copil de 6 luni dintr-o relatie extraconjugala . De cand a aflat de sarcina (luna a saptea) a contribuit financiar la toate cheltuielile ce le presupune o sarcina si un copil . A recunoscut copilul dar nu are nici o legatura cu mama acestuia doar il viziteaza , merge la medic si contribuie financiar la cresterea lui , deci nu s-a stabilit custodia si nici pensie alimentara . Daca mama copilului cere custodia sotul meu va trebui sa plateasca pensie alimentara retroactiv de la nasterea copilului daca nu demonstreaza ca pana acum a participat la cheltuielile de crestere ale acestuia ? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ana23978 , utilizator 16:35, 29 Ianuarie 2010
"Pensia alimentara "se va plati calculandu-se incapand cu data introducerii cerrerii la instanta de judecata pentru stabilirea acesteia si obligarea celuilalt parinte la plata.
Deci nu se plateste "retroactiv".
gabescu a scris:

"Pensia alimentara "se va plati calculandu-se incapand cu data introducerii cerrerii la instanta de judecata pentru stabilirea acesteia si obligarea celuilalt parinte la plata.
Deci nu se plateste "retroactiv".

multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor întreținere copil may_blue may_blue Bună ziua! Se dă următoarea situație: un cuplu de tineri necăsătoriți au împreună un copil, tatăl recunoscând copilul oficial, în acte. Tatăl ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna Sielena Sielena Imi raspunde cineva,custodia comuna cu domiciliul la mama, cine plateste pensia alimentara? (vezi toată discuția)
Probleme de familie intre tineri victoria53 victoria53 Va rog daca cineva ma poate lamuri in anumite chestinuni legale.Doi tineri casatoriti care au un copil nu se inteleg de mult timp dar nu au divortat si stau in ... (vezi toată discuția)