avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Se poate cere in instanta incredintarea minorului fara a cere pensie alimentara ?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:38, 26 Aprilie 2010
puteti cere dar se da din oficiu
avocatPetre a scris:

puteti cere dar se da din oficiu

Stiu ca poti cere pensie alimentara fara sa ceri incredintarea copilului si as vrea sa stiu daca invers se poate adik sa cer incredintarea copilului dar sa nu cer pensie alimentara fiindca ma inteleg cu tatal copilului meu si nu e necesar sa complic lucrurile doar ca sa obtin o suma de bani fixa in fiecare luna . Multumesc
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
ana23978, utilizator
Opinia mea este alta, in sensul ca da se poate solicita doar incredintarea minorului fara a se solicita si pensie de intretinere, partile putand conveni cu privire la acest aspect pe cale amiabila, fara o obligare prin intermediul hotararii judecatoresti.Opinia mea are la baza argumentul ca nu se da nimic din oficiu de catre instanta, pentru ca s-ar incalca principiul potrivit caruia instanta nu poate acorda mai mult decat s-a cerut.
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu se poate decat daca... legea o obliga in acest sens. Asa zice legea, ca instanta se pronunta, interpretarea mea e ca e o derogare.
Se poate sa nu cereti, dar instanta se va pronunta si cu privire la asta. Mai bine discutati impreuna cu un avicat sa va spuna cum sa faceti o intelegere in acest sens.
ana23978 a scris:

Se poate cere in instanta incredintarea minorului fara a cere pensie alimentara ?

banuiesc ca nu va intereseaza capitolul deoarece ganditi ca nu aveti nevoie de pensie dar sa stiti ca nu puteti renunta la ea. cel mai bine este sa faceti un cont ca sa ii fie virata acolo minorului iar cand o sa ajunga major, sa se bucure pe deplin de suma stransa.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara paula22 paula22 In cazul unui divort parintii trebuie sa plateasca pensia alimentara copiilor pana la varsta de 25 de ani atata timp cat ei sunt la scoala(facultate)? (vezi toată discuția)
Retinere corecta pensie de intretinere din salariu Silvia  Aldea Silvia Aldea In urma divortului, copilul a fost incredintat mamei, iar tatal a fost obligat la plata [b]pensiei de intretinere[/b]. Intre timp, acesta s-a recasatorit si ... (vezi toată discuția)
Divort edusa edusa buna ziua, sunt casatorita de 7 ani si avem un copil de 6 ani, in anul 2005 am intentat divort dar in 12.01.2006 , la primul termen, am hotart sa renunt cu ... (vezi toată discuția)