avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua, sunt casatorita de 7 ani si avem un copil de 6 ani, in anul 2005 am intentat divort dar in 12.01.2006 , la primul termen, am hotart sa renunt cu gandul ca problemele se vor rezolva. as dori sa stiu daca m-ai pot redeschide aceea actiune. daca eu nu am locuita si hotarasc sa ma mut cu copilul in chirie si sotul sa ramna in locuinta comuna, poate fi folosit in stabilirea custodiei. se poate cere de la inceput custodia provizorie pana la pronuntarea divortului. nu pot lua copilul pt ca sotul nu e de acord . ce pot face.?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:58, 29 Septembrie 2009
puteti introduce actiunea de divort din nou, puteti cere incredintarea minorului catre dvs.
faptul ca demonstrati ca aveti un venit si o locuinta cjhiar si cu chirie, vor fi argumente suficiente astfel incat minorul sa va fie incredintat.

av.m.vasilescu
Nu mai puteti reveni la acea actiune dar nu e nici o tragedie intrucat puteti introduce alta fara nici un fel de problema.
Daca nu rezolvati problama spatiului nici nu poate fi pusa problema incredintarii copilului spre crestere si educare.
Nu e nici o problema daca spatiul dvs. este in chirie mai ales daca e pe o perioada mai lunga de timp.
pot sa folosesc primul dosar sau trebui sa fac alt dosar?
Nu aveti la ce sa il folositi. :)
Alt dosar.
si dac sotul meu nu est ede acord sa iau copilul ce pot face legal?

Alte discuții în legătură

Cum divortez de sot violent? copilul s-anascut inaintea casatoriei. mirodenia mirodenia Buna ziua. Sotul meu nu lucreaza de 15 ani nicaieri. A avut ceva afaceri de care nu s-a ocupat sau n-au mers. Eu sunt salariata, am salariu bunicel. Lucrez ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor vladutionel vladutionel buna ziua!. M-am despartit de sotul meu dupa 14 ani de casnicie.avem un copil de 11 ani. impreuna am sta cu chirie de 2 ani.el a plecat la parintii lui si eu ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)