buna ziua, sunt casatorita de 7 ani si avem un copil de 6 ani, in anul 2005 am intentat divort dar in 12.01.2006 , la primul termen, am hotart sa renunt cu gandul ca problemele se vor rezolva. as dori sa stiu daca m-ai pot redeschide aceea actiune. daca eu nu am locuita si hotarasc sa ma mut cu copilul in chirie si sotul sa ramna in locuinta comuna, poate fi folosit in stabilirea custodiei. se poate cere de la inceput custodia provizorie pana la pronuntarea divortului. nu pot lua copilul pt ca sotul nu e de acord . ce pot face.?
va trebui sa introduceti o noua actiune de divort , prin care solicitati de asemenea incredintarea minorului si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.
tb sa dovediti ca aveti posibilitati materiale pt a-i asigura minorului conditii optime de trai .
referitor la locuinta comuna, de ce vreti sa renuntati la partea dvs ?
daca imobilul a fost cumparat in timpul casatoriei si dvs aveti dreptul la o cota-parte din acesta .
parerea mea ar fi sa cereti si partajarea imobilului , chiar sa solicitati atribuirea acestuia catre dvs , cu obligatia platii sultei catre parat.
Promovati o noua acrtiune.Aveti toate sansele ca minorul sa va fie incredintat dvs., data fiind varsta acestuia si faptul ca instantele acorda in general copilul mamelor .Nici eu nu inteleg de ce sa renuntati la casa ce inteleg ca e bun comun, mai ales daca vi se si incredinteaza copilul.Si aici aveti sanse!
Divort cu minor
vladutionel
buna ziua!. M-am despartit de sotul meu dupa 14 ani de casnicie.avem un copil de 11 ani. impreuna am sta cu chirie de 2 ani.el a plecat la parintii lui si eu ... (vezi toată discuția)