avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensia alimentara

In cazul unui divort parintii trebuie sa plateasca pensia alimentara copiilor pana la varsta de 25 de ani atata timp cat ei sunt la scoala(facultate)?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:40, 5 Mai 2009
parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul, este obligat sa-i plateasca acestuia , o pensie alimentara pana la data finalizarii studiilor dar nu mai mult de 26 ani.


av.m.vasilescu
Intradevar, obligatia parintelui caruia nu i-a fost incredintat copilul este aceea de a plati pensia de intretinere stabilita prin hotararea judecatoreasca, inca conteaza si cum s-a stabilit. Sunt numeroase cazuri in care instanta il obliga pe parinte sa plateasca aceasta pensie pana la majoratul copilului. Daca s-a pronuntat astfel, iar copilul urmeaza o forma de invatamant si dupa aceasta varsta, acesta va trebui sa se adreseze in nume propriu instantei de judecata si sa solicite obligarea parintelui la plata pensiei de intretinere pana la finalizarea studiilor (dar nu mai mult de implinirea varstei de 26 si ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara allview777 allview777 buna. doresc sa stiu dupa ce varsta a copilului nu se mai platestete pensia alimentara! pana la 18 ani, sau pana la terminarea studiilor superioare/25 ... (vezi toată discuția)
Despre pensie alimentara Micu Ioana Aurica Micu Ioana Aurica Pensia alimentara se plateste de catre parintele caruia nu i s-a incredintat copilul la divort si pentru perioada cit copilul este student la o facultate cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)