avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre pensie alimentara

Pensia alimentara se plateste de catre parintele caruia nu i s-a incredintat copilul la divort si pentru perioada cit copilul este student la o facultate cu plata?
Buna ziua,
„pensia alimentara” se numeste pensie de intretinere si se datoreaza de catre parintele la care nu domiciliaza minorul, pana la implinirea varstei de 18 ani.
Dupa varsta de 18 ani, parintele respectiv poate fi obligat la plata pensiei de intretinere datorata copilului numai daca acesta este in continuarea studiilor la zi (indiferent ca sunt la buget sau cu plata) dar nu mai tarziu de varsta de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind pensia de intretinere pentru copil florinm. florinm. Buna ziua! Doresc, daca se poate, sa primesc o lamurire la urmatoarea problema : un proces de divort din anul 2003, in care se cere. pe langa desfacerea ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara paula22 paula22 In cazul unui divort parintii trebuie sa plateasca pensia alimentara copiilor pana la varsta de 25 de ani atata timp cat ei sunt la scoala(facultate)? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat tomasuzana tomasuzana cum se procedeaza continuarea platii cupa 18 ani student? si cum se inceteaza plata pensiei la implinirea a 18 ani? ... (vezi toată discuția)