avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire privind pensia de intretinere pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire privind pensia de intretinere pentru copil

Buna ziua!
Doresc, daca se poate, sa primesc o lamurire la urmatoarea problema : un proces de divort din anul 2003, in care se cere. pe langa desfacerea casatoriei, si incredintarea spre crestere catre mama a unui copil minor in varsta de 13 ani la acea data. In dispozitivul sentintei se fixeaza o pensie de intretinere in sarcina tatalui si se mentioneaza ca aceasta pensie se datoreaza de la data depunerii cererii de divort si pana la implinirea de catre copil a varstei de 18 ani. In prezent, minorul de atunci, acum in varsta de 20 de ani, este student la o facultate la cursuri de zi iar tatal plateste in continuare pensia de intretinere. As dori sa stiu daca tatal datoreaza in continuare acea pensie de intretinere, iar daca raspunsul este da, pana cand trebuie platita ea?
Multumesc anticipat tuturor celor care vor avea amabilitatea sa-mi raspunda.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:15, 6 August 2010
Pana la terminarea studiilor, dar cel mult pana la implinirea varstei de 26 de ani.
In principiu pensia stabilita initial se plateste pana la implinirea varstei de 18 ani.
Dupa aceasta varsta copilul devenit major trebuia sa actioneze in nume personal tatal pentru stabilirea pensiei si sa faca dovada ca se afla in continuarea studiilor, iar in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile tatal sa fie obligat la plata acestei pensii pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensie alimentara Micu Ioana Aurica Micu Ioana Aurica Pensia alimentara se plateste de catre parintele caruia nu i s-a incredintat copilul la divort si pentru perioada cit copilul este student la o facultate cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gordojmu gordojmu Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)
Pensie copil major jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie ... (vezi toată discuția)