avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 16 Iulie 2008
Depinde ce scrie in hotararea de divort a parintilor.
nu exista acea hotarare pt ca nu au fost casatoriti
Pensia de întreţinere se datorează până la vârsta de 26 de ani. Dacă părinţii dv. nu au fost căsătoriţi dar aţi fost recunoscut de tată ca fiind copilul său, astfel că, fără a exista o hotărâre prin care să fie obligat la plata unei pensii de întreţinere în favoarea dv., a prestat întreţinerea, dacă nu vă mai acordă pensia (de bună voie), şi veţi urma cursuri de învăţământ şi nu veţi obţine venituri, puteţi introduce o acţiune în instanţă de obligare a tatălui la stabilirea şi plata pensiei de întreţinere.;)
buna ziua,


puteti sa-mi spuneti unde scrie ca nu trebuie sa realizeze venituri?

ifrimcristina a scris:

puteti sa-mi spuneti unde scrie ca nu trebuie sa realizeze venituri?


"Are drept la intretinere numai acela care se afla in nevoie, neavand putinta unui casting din munca din cauza incapacitatii de a munci". (art 86 alin 2 C. fam).
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Cerere pentru acordarea pensiei de intretinere madalina70 madalina70 Buna ziua / Am si eu o intrebare - cum trebuie sa procedez,s-au mai bine zis ce tip de cerere trebuie sa faca fiica mea pentru acordarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara seral octavradu octavradu as vrea si eu sa ma ajutati va rog ,daca poate o persoana de 19 ani care este elev la liceu seral si nu lucreaza sa primeasca pensie alimentara de la unul din ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)