Sunt si eu membru al baroului bucuresti si am aflat abia astazi de aceste "minunate" hotarari. Am un baietel de 1 si 5 luni, sunt si eu in concediu de crestere copil, si sunt insarcinata in 8 luni cu cel de-al doilea.
As vrea si eu sa atac aceste hotarari si as fi vrut sa stiu daca colegii din bucuresti au demarat procedura sa pot sa ma alatur lor, fiindu-mi mai greu sa ma reprezint singura.
Din pacate actele bunurilor sunt la surorile unchiului(decedat in 2009), iar fratii matusii (decedata in 2008) nu au acces la nici un act.
Inainte de a apela la serviciile unui avocat vroiam sa primesc cateva sfaturi avizate. Nu avem pe nimeni apropiat in domeniul legal si vroiam sa imi fac o idee asupra procedurii ce trebuie urmata inainte de a gasi un avocat.
Fratii matusii nu au fost la notariat sa accepte succesiunea, si tocmai de aceea vroiam sa stiu dc mai au calitate de mostenitori.
Imi cer scuze, m-am exprimat eu gresit. Nu exista vreo declaratie de acceptare succesiune in termenul de 6 luni.
In aceste conditii mai au calitatea de mostenitori ai matusii decedate in 2008, nepotii si surorile acesteia sau raman mostenitori doar rudele unchiului( frati si nepoti) pe toate bunurile celor 2 soti?
Din pacate mostenitorii matusii nu se inteleg cu mostenitorii unchiului, iar mostenitorii matusii decedate din 2008 nu au facut succesiunea in termenul de 6 luni.
Mai au dreptul sa ceara macar in instanta dezbaterea succesiunii si eventual un partaj?
Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un frate predecedat, mostenitori care nu au facut certificatul de mostenitor pana acum.
Anul trecut a decedat si unchiul sotului (sotul supravietuitor de mai sus) avand ca mostentori 3 frati si 4 nepoti de la o sora predecata.
Este vorba de mai multe imobile , mostenitorii matusii nu se inteleg cu mostenitorii unchiului din pacate si as vrea sa ma sfatuiti si pe mine cum poate fi dezbatuta succesiunea in acest caz, si cam care sunt taxele implicate (estimativ). Mostenitorii matusii (exceptandu-l pe sot care a decedat intre timp) se mai pot adresa notarului pt dezbatere succesiune sau numai prin instanta?