avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate Simona GG

Activitate Simona GG

Va multumesc, dna Ella, pentru raspuns.
Este adevarat, nu am avut nevoie de acei bani; nu am nevoie nici acum, eu personal. Din fericire sunt o exceptie, muncesc si imi pot creste copilul. Asta nu inseamna ca copilul nu are dreptul si la sustinere financiara din partea tatalui sau.
Nu cunosc legile, de aceea am apelat la ajutorul dvs. Nu stiam ca exista un termen de prescriere a obligatiilor. Nu cunosc nici adresa tatalui, nici nr. de telefon. Nu am de unde sa le aflu. Fostul sot mai da un telefon la cateva luni, si nu spune niciodata ca ceea ce datoreaza copilului nu va plati... Dar acum nu are, nu poate... etc. L-am considerat de buna credinta, dar poate am fost naiva...Ma bucur din suflet ca am razbit sa-l pot creste si educa si fara tatal lui.
Nu este moral si etic fata de tatal copilului sa-l santajez, dar fata de copil este corect sa-l privez de ceva la care ar avea dreptul??? Scuzati intrebarea retorica... n-am pus-o ca sa polemizez!!! Va multumesc pentru timpul pe care mi l-ati acordat. Va sunt recunoscatoare. Simona

Dragi prieteni,
Va multumesc ca mi-ati raspuns. Sfaturile voastre pertinente m-au facut sa ma gandesc ca n-am fost un parinte destul de bun pentru copilul meu. Voi incerca sa ma inteleg in asa fel incat interesul copilului meu sa fie mai presus de interesele tatalui sau.
Va multumesc inca o data, mi-ati fost de mare ajutor. M-am luminat la minte =D> si acum stiu ce sa fac. :)
As mai avea o intrebare, pentru ca ati pomenit de retroactivitate: as putea cere retroactiv pensia alimentara doar pentru 3 ani? asa este legal?
Dar cei 10 ani din urma se sterg ca datorie daca ii fac declaratia neconditionat?
Dragi prieteni de pe forum,
Sunt mama unui copil de 13 ani. Sunt divortata de tatal copilului de 11 ani, iar tatal s-a recasatorit si a plecat in America in urma cu 10 ani.Cu actuala lui sotie are un copil. In acest interval de timp nu a platit niciodata pensie alimentara copilului nostru, a trimis insa ocazional ( cam 1 data pe an) cate un pachetel cu hainute pentru copil, prin diversi cunoscuti care veneau in tara.
Acum , a aplicat pentru cetatenia americana si imi cere DE URGENTA sa-i fac o declaratie notariala, prin care sa spun ca s-a achitat de obligatiile parintesti, intrucat altfel va fi respins dosarul lui de cetatenie.
M-am gandit intr-o prima faza sa-i fac aceasta declaratie notariala; dar nu stiu ce inseamna!!! adica nu stiu ce implicatii legale are!!!
Il prejudiciez pe copil de o suma de bani pe care altfel ar putea sa o primeasca de la tatal lui? Ii reprezint gresit interesele copilului? Oare tatal cere acest document pentru ca nu mai doreste sa dea vreodata bani pentru acesti 10 ani de cand e in America? Nu stiu ce sa cred, nu stiu ce sa fac, ca sa-i fie bine copilului meu.
Va rog sa-mi dati un sfat bun, sa ma indrumati, fiindca singura nu stiu cum sa procedez. N-as vrea nici sa fiu considerata fara inima, fiindca din cauza declaratiei mele nu isi poate obtine cetatenia...
Va multumesc frumos si va astept cu nerabdare sfaturile.