Dragi prieteni de pe forum,
Sunt mama unui copil de 13 ani. Sunt divortata de tatal copilului de 11 ani, iar tatal s-a recasatorit si a plecat in America in urma cu 10 ani.Cu actuala lui sotie are un copil. In acest interval de timp nu a platit niciodata pensie alimentara copilului nostru, a trimis insa ocazional ( cam 1 data pe an) cate un pachetel cu hainute pentru copil, prin diversi cunoscuti care veneau in tara.
Acum , a aplicat pentru cetatenia americana si imi cere DE URGENTA sa-i fac o declaratie notariala, prin care sa spun ca s-a achitat de obligatiile parintesti, intrucat altfel va fi respins dosarul lui de cetatenie.
M-am gandit intr-o prima faza sa-i fac aceasta declaratie notariala; dar nu stiu ce inseamna!!! adica nu stiu ce implicatii legale are!!!
Il prejudiciez pe copil de o suma de bani pe care altfel ar putea sa o primeasca de la tatal lui? Ii reprezint gresit interesele copilului? Oare tatal cere acest document pentru ca nu mai doreste sa dea vreodata bani pentru acesti 10 ani de cand e in America? Nu stiu ce sa cred, nu stiu ce sa fac, ca sa-i fie bine copilului meu.
Va rog sa-mi dati un sfat bun, sa ma indrumati, fiindca singura nu stiu cum sa procedez. N-as vrea nici sa fiu considerata fara inima, fiindca din cauza declaratiei mele nu isi poate obtine cetatenia...
Va multumesc frumos si va astept cu nerabdare sfaturile.
Pensia de intretinere va fi platita oricum.Declaratia dumneavoastra notariala ii sustine interesele .(insa infractiunea de fals in declaratii e sanctionata de legea penala )
Puteti cere plata pensiei de intretinere pe ultimii 3 ani de zile, si de asemenea ii puteti face si plangere penala pt abandon de familie. Eu zic sa profitati de situatia in care se afla si sa ii cereti sa trimita din urma macar o parte din banii datorati, altfel nu ii dati declaratia notariala. Daca totusi i-o veti da neconditionat, aceeasta nu va avea nici un impact asupra pensiei de intretinere datorate pe viitor.
Legal nu puteti cere decat pentru ultimii 3 ani, deoarece pentru restul a intervenit termenul de prescriptie. Avand in vedere ca acum il aveti la mana si are nevoie de declaratia data de dvs la notariat este momentul sa-i cereti drepturile datorate copilului pe ultimii 10 ani si nu doar pentru 3 deoarece nu sunteti in instanta. Putin santaj nu strica avand in vedere ca si el este de rea credinta.
Cu acesta ocazie dupa ce veti primi banii datorati nici nu o sa se mai puna problema de fals in declaratii sub semnatura privata, deoarece aceasta infractiune va fi savarsita de dvs in cazul in care semnati ca nu va datoreaza nimic si renuntati la drepturile banesti ale copilului.
Asa ca, ..., putin santaj, acum este momentul dvs deoarece de acum incolo chiar ca nu o sa mai vedeti nici un ban de la el.