avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate Panici Doinita

Activitate Panici Doinita


Detașarea în interesul învățământului pe funcția de director în școala în care ești titular intra in categoria celor 5 ani la care ai dreptul la detașare în interesul învățământului ca profesor?
Detașarea în interesul învățământului pe funcția de director în școala în care ești titular intra in categoria celor 5 ani la care ai dreptul la detașare în interesul învățământului ca profesor?
Discuție Succesiune
Dacă in 2006, cand s-a facut succesiunea dupa bunica mea nu s- a tinut cont de certificatul de mostenitor dupa bunicul meu ( adica faptul ca unchiul meu a renuntat la mostenire), acum în 2017 cand se vine cu o suplimentare a masei succesorale, noi nepoții putem folosi certificatul de mostenitor obtinut la succesiunea bunicului sau bunul se împarte în mod egal asa cum s- a întâmpla în 2006?
Discuție Succesiune
Dacă in masa succesorala nu a fost trecut un bun, peste 11 ani se poate face succesiunea pentru bunul respectiv?
Răspuns la discuția Succesiune
Cabinet Avocat Tudor Mihai a scris:

Nu au ce sa mai faca la acest moment.
Asta daca actul de vanzare cumparare a fost incheiat legal.
Daca terenul era proprietatea comuna, a bunicului si bunicii, trebuia si acela inclus in masa succesorala

Discuție Succesiune
In anul 2006 tatăl si unchiul meu au făcut succesiunea dupa bunica mea.A fost împărțit doar pământul extravilan in mod egal. Casa părintească cu terenul de 1000 m nu a fost obiectul succesiunii deoarece bunica mea a facut act de vanzare - cumpărare al casei pe numele părinților mei in 1987, la moartea bunicului meu.In prezent, tatal si unchiul meu sunt decedați, dar moștenitorii lui, respectiv, verișorii mei au pretenții asupra terenului aferent casei de 1000 m.Mentionez că bunicii mei i-au construit o casa unchiului meu, pe care acesta ă vândut- o .Ce se poate face in acesta situatie?

Rudele mele considera ca au dreptul pentru ca in Actul de proprietate este trecut atât pământul extravilan cat si cel intravilan.La momentul vânzării casei , in act nu a fost trecut terenul aferent casei, pentru ca atunci, in regimul comunist asa era.
Cererea de concediu poate sa fie depusa in perioada in care copilul a fost incredintat spre adoptie printr-o hotarare judecatoreasca?, adica intr- o perioada de aproximativ 3 luni? Din momentul in care ai depus cererea poti beneficia de un concediu de 1 an sau din aceasta perioada se scade timpul care a trecut de la hotarara judecatoreasca pana la depunerea cererii?
Discuție Succesiune
In urma decesului bunicului meu, s-a facut succesiunea, mostenitori fiind bunica, tatal si unchiul meu. Unchiul meu a renuntat la succesiune. Dupa decesul bunicii mele, unchiul meu ce cota mosteneste dintr- un teren extravilan?