avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Dacă in 2006, cand s-a facut succesiunea dupa bunica mea nu s- a tinut cont de certificatul de mostenitor dupa bunicul meu ( adica faptul ca unchiul meu a renuntat la mostenire), acum în 2017 cand se vine cu o suplimentare a masei succesorale, noi nepoții putem folosi certificatul de mostenitor obtinut la succesiunea bunicului sau bunul se împarte în mod egal asa cum s- a întâmpla în 2006?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:11, 28 August 2017
Optiunea succesorala este pentru fiecare defunct in parte.
Unchiul a renuntat doar la succesiunea bunicului (adica la bunurile ce compun masa succesorala din certificatul de mostenitor initial + bunurile cuprinse in urmatoarele suplimente).
La succesiunea bunicii, unchiul poate oricand sa isi ceara partea.
Deci daca bunica l-a mostenit pe bunicul si a dobandit o cota de 1/4 din masa sucecsorala, in calitate de sotie supravietuitoare, aceasta cota de 1/4 se va imparti in mod egal intre copii (inclusiv unchiul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor liliana szilagy liliana szilagy sunt pusa intr-o situatie putin delicata, in sensul ca particip la actiune in justitie de anulare a unui certificat de mostenitor. Prin certificatul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)