avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate Holda Finance

Activitate Holda Finance

Răspuns la discuția program fonduri europene
Daca e vorba doar de fonduri europene, atunci nu are legatura. Verificarile in biroul de credit se fac doar atunci cand solicitati un credit de la o institutie bancara sau nebancara. Mai mult, interogarile nu se pot face fara acordul dvs., deoarece lipsa acestui acord ar constitui o prelucrare neautorizata a datelor dvs. personale.

Deseori insa atunci cand accesati fonduri nerambursabile (europene sau guvernamentale) devine necesar sa solicitati si un credit de la o banca pentru completare. In acest din urma caz este destul de probabil ca ati intampina dificultati sau refuzuri. Lipsa creditului ar atrage atunci dupa sine si imposibilitatea de a beneficia de fondurile nerambursabile.
Răspuns la discuția Fonduri (masura 112)-
alvarolipo a scris:

@ HF Foarte util situl. A fost suspendat de la Directia Generala Politici Agricole.


Este singura modalitate de contact oficiala care a mai ramas de la institutia respectiva, de aceea am scris sau ce a mai ramas. Ei sunt singurii care erau platiti de stat ca sa ajute in mod gratuit solicitantii pe Masura 112. Daca aveti o sugestie mai buna de a posta datele lor de contact...
Răspuns la discuția Fonduri (masura 112)-
Speriati omul degeaba si nu-i spuneti nimic util.

Pentru cine nu doreste sa apeleze la un consultant platit pentru masura 112, exista ANCA (sau ce a mai ramas): [ link extern ] /
Incercati acolo. Nu stiu cat de bine fac treaba, dar stiti cum e... calul de dar nu se cauta la dinti.
Atunci cand doriti sa obtineti sprijin nerambursabil (orice tip de sprijin, nu doar cel acordat unui srl-d) si sprijinul respectiv are ca destinatie societatile comerciale, atunci, de regula, este necesar sa desfasurati o activitate generatoare de profit cu banii respectivi.

Prin urmare, daca prin gazduirea cainilor comunitari intrevedeti o posibilitate de a obtine profit, atunci puteti aplica. Daca insa e o activitate cu caracter non-profit, atunci trebuie mai degraba sa cautati o forma de finantare adresata ONG-urilor.

P.S.: Ca sa preintampin intrebari ulterioare: in prezent nu exista niciun program cu fonduri europene sau guvernamentale adresat mediului privat pe tema cainilor comunitari.

@alvarolipo, nu mai da si dumneata copy-paste la acelasi raspuns ori de cate ori vezi srl-d pe un topic. Devii obositor prin repetitie si aici ai nimerit-o ca nuca-n perete. Macar fa si dumneata un efort si roaga pe cineva sa-ti scrie mesajul corect in limba romana, daca tot ai de gand sa-l repostezi.
Răspuns la discuția finantare fonduri europene
Un raspuns amplu, cu toate acestea nu este aplicabil prea bine intrebarii. Raspunsul se refera la un program guvernamental cu aplicabilitate ceva mai restrictiva, in timp ce intrebarea a fost despre fonduri europene. Ne prefacem ca nu remarcam ca este luat cu copy-paste integral, fara citarea sursei, probabil din ziarul Adevarul (si contravenind astfel regulilor pe care CRP le promoveaza pentru citarea din publicatii).

Legat de intrebarea initiala privind fabricarea de bijuterii, pentru a putea identifica o incadrare pe un program finantat din fonduri comunitare, ar fi necesar sa ne comunicati codul CAEN al activitatii respective si cateva detalii minimale despre amplasare si solicitant: mediu urban/rural, firma existenta (si cat de mare) sau nou infiintata.
Răspuns la discuția Fonduri europene nerambursabile
In principiu, raspunsul este "da" la toate intrebarile dvs. Totusi, pot sa aiba loc cel putin 4 incadrari diferite ale proiectului propus, in functie de amplasare si dimensiunea firmei. In functie de incadrare, unele din cele de mai sus se pot realiza, iar altele in mai mica masura sau deloc.

Fiindca aveti multe intrebari punctuale, dar detaliile despre proiect lipsesc, cel mai potrivit ar fi sa va interesati direct la un consultant specializat.
Răspuns la discuția fonduri pentru gradinita
Sunt atat de multe supozitii eronate in mesajul dvs., incat nici nu stiu de unde sa incep.

Sa incepem cu sfarsitul: dvs. vreti sa faceti o gradinita, dar sa fie de stat (adica a altora). Aici e o prima eroare logica; ignoram un moment ca ar fi statul la mijloc si ne punem intrebarea cum ati putea sa "fortati" pe altii sa accepte un proiect realizat de dvs.
Pentru partea aceasta deci modul corect de a pune problema ar fi sa va asumati operarea gradinitei, din moment ce dvs. sunteti persoana (sau grupul de persoane) care ati identificat nevoia/oportunitatea.

Primarul orasului dvs. nu vrea sa se implice pentru ca... nu are pe ce program cu fonduri europene sa finanteze infiintarea unei noi gradinite. Cred ca nu e nevoie de mai multe explicatii aici.

Daca in comunele din apropiere sunt gradinite de stat (ale primariei sau in parteneriat PPP) si presupunand ca au fost facute cu fonduri europene, caci daca au fost facute din alte fonduri nu intra in tematica acestei arii de discutii, atunci inseamna ca au fost finantate prin Masura 322 a PNDR. Fondurile pe aceasta linie de finantare s-au epuizat in 2009. Dvs. oricum nu v-ar fi folosit, caci eligibil era doar spatiul rural.

Prin urmare, solutia de rezolvare a problemei dvs. este sa incercati sa va ajutati si singuri, fara a mai privi la stat pentru orice: incercati sa determinati niste agenti economici sa infiinteze gradinita la dvs. in zona.
Beneficiarul finantarii (adica universitatea) este responsabil de implementarea proiectului. Implementarea este guvernata de o serie de contracte.

1. La nivelul cel mai inalt se afla contractul de finantare incheiat intre beneficiar si autoritatea de management. Model standard, nemodificabil de beneficiar. Conform prevederilor acestui contract, responsabil de atingerea indicatorilor este beneficiarul, intelegandu-se prin aceasta entitatea juridica care semneaza contractul de finantare. In cazul neindeplinirii indicatorilor, finantarea nerambursabila se poate reduce proportional. Consecinta acestei reduceri este aceea ca beneficarul va suporta din fondurile sale diferenta.

2. La un nivel inferior se afla contractele de munca ale echipei de implementare, incheiate cu beneficiarul si care se supun prevederilor Codului Muncii. Depinde ce clauze sunt prevazute in aceste contracte si in fisa postului anexa, dar, in opinia mea, reducerea salariului nu poate fi o consecinta directa a reducerii finantarii nerambursabile. La fel cum nici neplata salariului pe lunile urmatoare nu poate fi o modalitate legala de rezolvare. Contractul poate fi cel mult suspendat, dar aceasta inseamna ca nici nu mai prestati munca. Prestarea muncii fara plata (si fara acordul dvs. materializat sub forma unui contract de voluntariat) nu poate avea loc, la fel cum nu poate avea loc nici reducerea retroactiva a salariului.

In concluzie, eu cred ca universitatea respectiva trebuie sa-si asume insuccesul si sa gaseasca modalitati legale de recuperare a prejudiciului, in limitele contractelor de munca incheiate si ale legislatiei in vigoare; unele aspecte legislative le-au subliniat cei care au comentat anterior.
Pasii necesari a fi urmati nu difera de alte tipuri de proiecte cu fonduri europene: se intocmeste documentatia (proiectul) de solicitare a finantarii, in urma evaluarii si acceptarii proiectului se semneaza contractul de finantare, apoi se implementeaza proiectul si, in final, autoritatea de management ramburseaza catre dvs. cei 90%.
Răspuns la discuția fonduri europene
In continuare afirm ca faceti o confuzie fundamentala privind forma de organizare. V-am evidentiat in mesajul precedent termenii incompatibili.