In data de 13.04.2014, prietena mea, in timp ce se afla intr-un local public , a fost lovita cu un pahar in zona fetei, provocandu-i vatamari ce au necesitat 7-8 zile de ingrijiri medicale ! Mentionez ca a depus plangere penala impotriva suspectului, iar o doamna procuror a dispus renuntarea la urmarirea penala a suspectului, iar in temeiul art. 318 , alin. 3 , lit. b Cpp., a dispus ca suspectul sa isi ceara scuze prietenei mele , obligatie care trebuia indeplinita pana in data de 10.11.2014, si se mentioneaza ca neindeplinirea obligatiei, acesta nu va mai beneficia de o noua renuntare la urmarirea penala !
Cum sa procedez in acest caz , deoarece suspectul nu si-a cerut scuze pana in acest moment !
Totodata as dori sa depunem o plangere civila impotriva suspectului, ma puteti ajuta cu un model ?
Va multumesc !
Buna ziua!
Vreau sa scriu o lucrare de licenta , cu titlu motive de divort, as dori si eu ajutor cu privire la aceasta problema .
Un plan de lucrare ?, bibliografie aferenta ?, insa sa cuprinda prevederile noului cod civil .
Va multumesc !
Cum se compensează timpul liber corespunzător , pentru munca prestată de un agent de poliție, in cadrul zilelor de sâmbată si duminică, precum si a sărbatorilor legale?
Cum se compensează timpul liber corespunzător , pentru munca prestată de un agent de poliție, dupa incheierea programului normal de lucru când acesta este chemat la serviciu, de la domiciliu, din timpul liber al acestuia? ,avand in vedere Legea-cadru 284/2010,caruia ii sunt aplicabile prevederile Legii nr 53/2003- Codul Muncii, precum si a dispozitiilor art. 7, al. 1 , din Legea 283/2011, unde este specificat faptul ca in anul 2012 munca suplimentara va fi compensata numai cu timp liber corespunzator.
Astfel avand in vedere sporurile, aplicabile pentru munca prestata in zilele de sâmbată si duminică, precum si a sărbatorilor legale, consider ca daca un politist lucreaza 8 ore intr-o zi de sambata , sa ii se acorde doar 8 ore luni, asta inseamna ca ziua de luni este platita asemenea zilei de sambata ceea ce nu este asa.
Consider ca daca se lucreaza un numar de 8 ore sambata, ar trebuii, sa i se acorde un numar mai mare de ore,avand in vedere sporul pentru aceasta zi, astfel si pentru cea dea doua intrebare.
Astept raspunsurile si precizarile dumneavoastra.
O problema mai importanta ar fi faptul ca odata cu timpul liber apar si anumite probleme cu sefii,si anume,daca ii spui sefului ca ai timp liber, cel putin in cazul meu, acesta ti-l da cand are el chef, si cat are el chef , si nu stiu daca este 100% legal.
As dorii sa ma adresez unor instante superioare, si anume MAI, eu si colegii mei suntem vanati, suntem alarmati adesea, nu ne sunt respectate mai multe drepturi,
suntem sclaviti, suntem pusi sa lucram vara in conditiile meteo caniculare cu bluza cu maneca lunga, suntem chemati foarte des din liber pentru treburi irelevante si multe alte cele.
as dori ajutorul dumneavoastra si in problema asta.
Va multumesc.
Un primar al unei comune intocmeste o adeverinta prin care permite utilizarea caminului cultural in vederea organizarii unei petreceri ,dupa care revine asupra acestei decizii si anuleaza autorizatia!
Poate constituii aceasta infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor???
Va multzumesc!!
ms.!!!!!!!
dar care sunt interesele legale ale persoanelor care pot fi vatamate de catre un primare ? si de ce nu reprezinta acesta un ineres legal !!???!?!?! HELP PLS!!
buna ziua/seara! am si eu o intrebare!
Un primar al unei comune intocmeste o adeverinta prin care permite utilizarea caminului cultural in vederea organizarii unei petreceri ,dupa care revine asupra acestei decizii si anuleaza autorizatia!
Poate constituii aceasta infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor???
Va multzumesc!!