avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interesele legale ale persoanelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interesele legale ale persoanelor

care sunt interesele legale ale persoanelor care pot fi vatamate prin savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor?????
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 18:14, 14 Ianuarie 2010
explicati situatia de fapt pentru a vedea daca sunteti intr-o astfel de situatie!
Un primar al unei comune intocmeste o adeverinta prin care permite utilizarea caminului cultural in vederea organizarii unei petreceri ,dupa care revine asupra acestei decizii si anuleaza autorizatia!
Poate constituii aceasta infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor???
Va multzumesc!!
interesele legale la care face vorbire art 246, sunt drepturile omului regasite direct sau indirect in lege si in actele normative,in statutele sau regulamentele date in aplicarea acesteia.Subiectul pasiv imediat poate suferi o paguba dar si un prejudiciu moral, dupa cum este posibila aparitia chiar si a ambelor urmari.Trebuie insa probat raportul de cauzalitate intre caracterul incorect al exercitarii atributiunilor de serviciu de catre autor dar si relevanta faptului ca rezultatul acestei conduite necorespunzatoare, v-a produs o vatamare sau a produs o vatamare vreunei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor??? yomahh yomahh buna ziua/seara! am si eu o intrebare! Un primar al unei comune intocmeste o adeverinta prin care permite utilizarea caminului cultural in vederea ... (vezi toată discuția)
Inculpat pentru abuz in serviciu robin31 robin31 buna ziua!as vrea sa stiu care este pedeapsa pentru abuz in serviciu?inculparea este art.246, (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua.Exista vreun termen in care trebuie facuta plangerea pemntru abuz in serviciu impotriva unui functionar public??? (vezi toată discuția)