imi puteti spune, va rog, care este perioada de stat in somaj? adica daca am lucrat un numar de ani, 1-2-3, etc, cat se sta in somaj? care este perioada minima? multumesc!
va rog daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: stiu pe cineva condamnat pe o perioada de 4 ani si 6 luni pentru complicitate la furt. ar vrea sa stie daca exista posibilitatea reducerii pedepsei sau daca exista vreo modificare a legii in acest sens.
daca am avut contract de munca pe o perioada de 6 ani, odata plecat de la firma respectiva imi trebuie o adeverinta de vechime, din care sa rezulte perioada lucrata sau e de ajuns ca la ITM sunt inregistrat cu perioada contractului deci implicit si cu vechimea? la firma la care m-am angajat acum imi face carte de munca, dar eu neavand pana acum carte de munca, imi cere respectiva adeverinta.
adica angajatorul trebuie sa dovedeasca daca acuzatiile ce i le fac eu sunt sau nu adevarate? daca spun ca un contract de munca e inregistrat cu 9 luni dupa ce eu deja lucram el trebuie sa dovedeasca daca e asa?