avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate ovidiuandras

Activitate ovidiuandras

Răspuns la discuția somaj
multumesc!
Discuție somaj
imi puteti spune, va rog, care este perioada de stat in somaj? adica daca am lucrat un numar de ani, 1-2-3, etc, cat se sta in somaj? care este perioada minima? multumesc!
va rog daca puteti sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: stiu pe cineva condamnat pe o perioada de 4 ani si 6 luni pentru complicitate la furt. ar vrea sa stie daca exista posibilitatea reducerii pedepsei sau daca exista vreo modificare a legii in acest sens.
Răspuns la discuția vechime in munca
MULTUMESC TUTUROR PTR RASPUNSURI.
fostul angajator e obligat sa mi-o dea, sau poate face ''figuri''?
odata luata adeverinta trebuie sa mai merg cu ea la ITM sau o dau direct noului angajator?
am inteles, dar de la ambele parti imi trebuie adeverinta: ITM si fostul angajator sau doar de la unul dintre ei?
adeverinta de unde o iau: itm si fostul angajator sau doar unul dintre ei?
daca am avut contract de munca pe o perioada de 6 ani, odata plecat de la firma respectiva imi trebuie o adeverinta de vechime, din care sa rezulte perioada lucrata sau e de ajuns ca la ITM sunt inregistrat cu perioada contractului deci implicit si cu vechimea? la firma la care m-am angajat acum imi face carte de munca, dar eu neavand pana acum carte de munca, imi cere respectiva adeverinta.
Răspuns la discuția demisia
adica angajatorul trebuie sa dovedeasca daca acuzatiile ce i le fac eu sunt sau nu adevarate? daca spun ca un contract de munca e inregistrat cu 9 luni dupa ce eu deja lucram el trebuie sa dovedeasca daca e asa?