avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate andreea n.

Activitate andreea n.

Răspuns la discuția Restanta pensie alimentara
Dar cum anume trebuie sa procedez?
Banuiesc ca trebuie sa intocmesc o cerere, o plangere... unde o depun? Sau macar de unde ar trebui cer mai multe informatii. La judecatorie, la ce birou?
Buna ziua!

As avea nevoie de niste sfaturi privind procedura prin care as putea recupera pensia alimentara din ultimile... 6 luni!

Am facut deja o sesizare catre parchet; am primit confirmarea de primire si stiu ca tatal meu a primit invitatia la politie in calitate de reclamat pentru abuz de familie - bineinteles, am atasat toate dovezile necesare - asa cum s-a mai intamplat si acum vreo 3 ani.

Dar a mai trecut deja aproape o luna de cand acestuia i-a venit invitatia la Politie. Exista riscul ca domnii sa fie in legaturi amicale si sa fie tergiversate lucrurile??

Vreau sa stiu daca mai pot face vreun demers si catre cine!
Voi reveni cu alte detalii daca este nevoie.

Zi frumoasa!
Buna dimineata.

Multumesc pentru explicatiile de pana acum.

In concluzie... acea renuntare nu a schimbat cu nimic statutul copiilor?
Dreptul lor de a dispune de bun nu a fost completat de cel de folosinta si posesie?
Daca nu, atunci in ce raport se afla cel care a renuntat cu imobilul?
Adica celalalt parinte, care nu a facut renuntarea, poate sa se planga de faptul ca prezenta copiilor in casa ii deranjeaza din a-si exercita uzufructul? (chiar daca este vb doar de cateva luni pe ani)

Si apoi, daca se incepe o actiune de stingere a dreptului de uzufruct prin abuz de folosinta (in urma expertizei reiese clar ca nu s-au facut imbunatatiri sau macar intretinerile corespunzatoare pentru ca imobilul sa reprezinte un mediu salubru), cum ar trebuie sa se continue actiunea, pe ce anume s-ar putea pune accentul?

Stiu ca o actiune complica destul de mult subiectul propus, asa ca voi mai reveni cu detalii daca nu am reusit sa expun suficient de bine situatia.

Zi frumoasa!
Situatia este in felul urmator:
- s-a incheiat contract de vanzare-cumparare, cu clauza de uzufruct viager, intre parinti si cei doi copii ai lor
- ulterior unul din parinti a facut o renuntare - pentru ca raporturile cu unul din parinti nu sunt tocmai bune si ca nu cumva copiii sa fie dati afara din imobil pe motiv ca l-ar deranja pe celalalt parinte
- in aceste care este cota parte in intretinerea apartamentului?
- ce statut au copiii si care sunt atributele dreptului de proprietate in cazul lor, tinand cont ca unul din parinti are in continuare dreptul de uzufruct nu doar ca titular? (spre deosebire de cel care a facut renuntarea)

Dupa mai multe cautari nu am reusit sa gasesc prevederi despre modul in care s-ar imparti acest drept cand sunt doi uzufructuari si ce se intampla daca unul renunta in favoarea nuzilor proprietari.

Sper ca am reusit sa expun mai bine situatia de data asta si ca intrebarile mele au mai mult sens de data asta. :">

Multumesc
Buna seara.

Intrebarea mea este legata de modul in care se imparte si se desfasoara uzufructul in momentul in care unul din cei doi uzufructuari renunta la beneficiul dreptului sau de uzufruct in favoarera celor doi nuzi proprietari.

1.In acest context, tinand cont ca uzufructuarul nu trebuie sa fie tulburat in a beneficia de dreptul de posesie si folosinta a imobilului,dar nuzii proprietari se pot bucura si ei partial de aceste atribute, cum se imparte dreptul de uzufruct?

2.Care ar fi proportia pt fiecare uzufructuar? - daca se poate vb despre vreun soi de diviziune a drepturilor de folosinta in aceste circumstante. Si cum ar trebui sa se calculeze contributia la cheltuielile pentru intretinerea apartamentului?

Ar mai fi cateva chestiuni pe care as dori sa le intreb dar probabil ca reactiile pe care le voi primi la cele doua aspecte mentionate mai sus, ma vor ajuta sa deslusesc mai multe.

Multumesc anticipat. Seara linistita!