avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate stefanliliana

Activitate stefanliliana

Răspuns la discuția Partaj, taxa de timbru
Bună ziua ! În instanță am mers cu cel de-al doilea avocat. Dar cererea de partaj fusese realizată de primul avocat ,odată cu cererea de divort,cu minori...
Am renuntat la serviciile primului avocat din timpul procesului de divort,pentru ca nu m au mulțumit multe lucruri .....
Deci dosarul de partaj fusese depus în același timp cu cel de divorț,dar termenul la cel de partaj s a stabilit,după încheierea divortului. Decizia finală a divortului s a dat în decembrie 2016. Primul termen la cel de partaj a fost în februarie 2017. La primul termen, cererea de partaj a fost respinsă,dar nu de față cu mine în sală. A rămas să se pronunțe judecătoarea ulterior. Motivarea: neîntemeiată cererea cu recomandarea să fac o acțiune de despăgubire,pe principiul îmbogățirii fără just temei.
VĂ MULȚUMESC FOARTE MULT PENTRU SFATURI ȘI CRED CA M AM LUMINAT....CUMVA.
Prima cerere a fost formulata de un alt avocat,la serviciile căruia am renunțat. Dar al doilea avocat a atașat o anexa primei cerere,o așa zisă corectare, înainte de prima înfățișare la procesul de partaj. Ceea ce nu am înțeles,a fost refuzul avocatului de a contesta decizia judecătoarei,motivând ca nu are rost....un recurs,deoarece este costisitor și putem primi aceași decizie. Eu am insistat pe recurs.....Am fost tentată sa renunț și la cel -al doilea avocat, sa caut pe altcineva. ....dar.....ajung sa renunț la tot până la urmă.....mă aleg cu bani cheltuiți și nu mi pot recupera nimic din munca mea de peste 15 ani.....
Vă mulțumesc ! Am fost sfatuita de avocat. El s a ocupat de tot. Mi a spus ca nu are rost sa conteste decizia judecatorului,aceea de respingere a cererii.....: motivația fiind aceea, ca nu sunt șanse ......pentru ca nu a fost bine formulata cererea......
Mi a fost respinsa cererea de partaj in care eu cer cota parte din valoare imobil după 15 ani de căsnicie și aducand că aport la î
reconstructia imobilului salariu, munca fizică și 2credite pentru bunuri , credite luate de mine, iar eu trebuie să plătesc taxa de timbru în valoare de 5000 lei,in plati eșalonate. Deoarece am deschis un alt proces și am reformulat cererea...fiind nevoita sa plătesc încă o taxa pentru al doilea proces în cuantum de 3000 lei. Cum pot face sa nu mai plătesc prima taxa,deoarece nu îmi pot permite. Ce pot face.? Menționez că am fost reprezentata de un avocat in instanta. Mulțumesc!
Discuție partaj
sunt casatorita de 10 ani. casa apartine sotului meu dinainte de casatorie fiind mostenire de la tata jumatate si jumatate contract vanzare-cumparare de la mama.fratii au semnat ca renunta la partile lor in favoarea sotului meu. In timpul casatoriei am renovat-o si extins-o impreuna luind un credit de nevoi personale pe numele meu.Nu a dorit sa ma treaca si pe mine pe actul de proprietate.Avem un copil de 3 ani.In caz de divort am si eu vreun drept la casa. Va rog sa ma lamuriti.