avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

sunt casatorita de 10 ani. casa apartine sotului meu dinainte de casatorie fiind mostenire de la tata jumatate si jumatate contract vanzare-cumparare de la mama.fratii au semnat ca renunta la partile lor in favoarea sotului meu. In timpul casatoriei am renovat-o si extins-o impreuna luind un credit de nevoi personale pe numele meu.Nu a dorit sa ma treaca si pe mine pe actul de proprietate.Avem un copil de 3 ani.In caz de divort am si eu vreun drept la casa. Va rog sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:52, 15 Ianuarie 2010
Din pacate nu...casa se considera bun propriu al sotului dvs. In ce priveste bunurile din casa achizitionate in timpul casatoriei, acestea sunt comune si se impart ca atare! Faptul ca aveti un copil minor, nu schimba cu nimic situatia sub acest aspect.
actul de vanzare-cumparare privind jumatatea mamei sale, s-a redactat anterior casatoriei ? in caz afirmativ, imoobilul este bun exclusiv al sotului dvs.
puteti avea doar un drept de creanta in ceea ce priveste investitiile facute in perioada casatoriei .
va trebuie probe in acest sens .
Casa este bun propriu al sotului si nu intra in masa partajabila.Dvs.aveti drept de creanta asupra a 1/2 din sumele investite de dvs.in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. sunt măritată cu acte de 8 ani și am un copil de ... Daniela121986 Daniela121986 Bună ziua.Sunt măritată cu acte de 8 ani și am un copil de 8 ani și casa unde locuiesc împreună cu copilul și soțul de altfel e trecuta doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Act donatie Crs81 Crs81 Bună ziua, Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si pretenti EROMANCA EROMANCA M-am casatorit in anul 2003 , am avut 2 apartamente proprietate personala dinaintea casatoriei , unul din apartamente l-am vandut in timpul casatoriei si din ... (vezi toată discuția)