Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de donație. Casa era la roșu in acel moment. Dupa casatoria noastră eu am vândut 1 apartament pe care il aveam moștenire de la bunici pentru a putea continua lucrările la casa soțului. Acum urmează sa vand si al doilea apartament pe care il am moștenire de la părinții mei pentru a putea termina casa menționată. Doresc sa stiu daca există vreo varianta prin care ma pot proteja in eventualitatea putin probabila a unui divorț. Imi poate face soțul act xe vânzare /cumparare pe o parte din casa? Cat de sigur este un astfel de act daca el a primit casa prin donatie?
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Casa este bun propriu al soțului, fiind dobândită înaintea căsătoriei. În caz de divorț, nu intră la partaj. Dacă veți păstra chitanțele și alte acte doveditoare, puteți primi cel mult un drept de creanță.
În plus, dacă mai are frați/surori, donația este atacabilă de moștenitorii rezervatari, în vederea reducțiunii, dacă li s-a încălcat rezerva succesorală.
Si daca parintii revoca donatia sau fratii spun ca le-au fost incalcata rezerva succesorala o sa trebuiasca sa se judece si cu dumnealor pentru a recupera investitia adusa in casa...
Puteti investi in continuare in casa dar in caz de neintelegeri/divort... o sa trebuiasca sa mergeti in instanta pentru a va recupera investitia in casa....
Pastrati toate actele ce dovedesc investitia facuta ( nu stii ce faci maine dar apai* peste un an, cinci...).
Mai puteti merge la notar ca parintii sa revoace donatia si sa incheiati amandoi un contract de intretinere cu dumnealor, asa, dupa decesul dumnealor, casa va revine amandorura.