Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de donație. Casa era la roșu in acel moment. Dupa casatoria noastră eu am vândut 1 apartament pe care il aveam moștenire de la bunici pentru a putea continua lucrările la casa soțului. Acum urmează sa vand si al doilea apartament pe care il am moștenire de la părinții mei pentru a putea termina casa menționată. Doresc sa stiu daca există vreo varianta prin care ma pot proteja in eventualitatea putin probabila a unui divorț. Imi poate face soțul act xe vânzare /cumparare pe o parte din casa? Cat de sigur este un astfel de act daca el a primit casa prin donatie?
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Donația nu se poate revoca, decât în condiții de nerespectare a clauzelor contractuale, dacă acestea există.
Deci părinți soțului nu pot cere revocarea donației.
Legea nu permite răzgândirea.
Dar nici un contract de V/C între soți nu-i prea convenabil.
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Donația intre soti este revocabilă in timpul căsătoriei. Asta înseamnă că atât timp cât soțul e însurat cu dvs, se poate răzgândi.
Contractul de vânzare nu e ilegal, dar nu prea are sens.
Soțul va vinde jumătate, dvs sunteti căsătorită, orice bun dobândit în timpul căsătoriei este bun comun și de fapt cumpărați jumătate din jumătate.
Parerea mea este să încheiati la notar o convenție matrimonială de comunitate convențională, prin care să transformați imobilul din propriu, în comun.