avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act donatie

Bună ziua,

Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de donație. Casa era la roșu in acel moment. Dupa casatoria noastră eu am vândut 1 apartament pe care il aveam moștenire de la bunici pentru a putea continua lucrările la casa soțului. Acum urmează sa vand si al doilea apartament pe care il am moștenire de la părinții mei pentru a putea termina casa menționată. Doresc sa stiu daca există vreo varianta prin care ma pot proteja in eventualitatea putin probabila a unui divorț. Imi poate face soțul act xe vânzare /cumparare pe o parte din casa? Cat de sigur este un astfel de act daca el a primit casa prin donatie?

In eventualitatea unui raspuns, va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Crs81 , utilizator 20:50, 9 Iunie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci chiar daca sotul imi face act de vânzare /cumparare, părinții lui pot revoca donatia oricând.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donația nu se poate revoca, decât în condiții de nerespectare a clauzelor contractuale, dacă acestea există.
Deci părinți soțului nu pot cere revocarea donației.
Legea nu permite răzgândirea.

Dar nici un contract de V/C între soți nu-i prea convenabil.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
Dapix, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donația intre soti este revocabilă in timpul căsătoriei. Asta înseamnă că atât timp cât soțul e însurat cu dvs, se poate răzgândi.
Contractul de vânzare nu e ilegal, dar nu prea are sens.
Soțul va vinde jumătate, dvs sunteti căsătorită, orice bun dobândit în timpul căsătoriei este bun comun și de fapt cumpărați jumătate din jumătate.
Parerea mea este să încheiati la notar o convenție matrimonială de comunitate convențională, prin care să transformați imobilul din propriu, în comun.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu clauza de intretinere Chilom G Chilom G Buna ziua, Parintii mei dețin un apartament pe care vor sa mi-l doneze. Notarul cu care m-am sfătuit mi-a recomandat un contract cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Parte la un imobil dobandit in timpul casatoriei getagoghie getagoghie Buna ziua, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns... sunt casatorita din iulie 2014, in decembrie 2014 sotul meu a dobandit prin partaj judiciar, ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)