avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parte la un imobil dobandit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parte la un imobil dobandit in timpul casatoriei

Buna ziua, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns...
sunt casatorita din iulie 2014, in decembrie 2014 sotul meu a dobandit prin partaj judiciar, apartamentul in care locuim,(pe care il are din prima casatorie, dar exsotia e decedata) . in acest caz, eu ca sotie actuala am vreun drept la acest imobil?
daca nu si se considera ca bun propriu dinaintea casatoriei cu mine, prin ce modalitate poate sa ma treaca pe actul imobilului ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:54, 22 Martie 2015
nu , este bunul sau propriu
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
Antoanela Geaman, Avocat
MULTUMESC, DAR PRIN CE ACT NOTARIAL AR PUTEA SA MA TREACA SI PE MINE...DONATIE, VANZARE...CEVA DE GENUL...?? SE POATE IN VREUN FEL?
de putut se poate, dar vrea ? Ati contribuit in vreun fel la plata sultei/ sultelor catre ceilalti mostenitori ?
Va poate face donatie pe jumatate din apartament, dar numai daca doreste.
multumesc pt raspuns. daca nu vroia sotul nu as fi intrebat. da, am contribuit cu plata sultelor catre ceilalti mostenitori si mai mult de atat ....dar donatia nu poate fi atacata de mostenitori?

Alte discuții în legătură

Donatie simionescuirina simionescuirina Sotul meu primeste de la parinti un apartament, santem in prag de a face actele si notarul ne-a zis de ce nu facem donatie ca e mai ieftin si ca nu se ataca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire _stella _stella Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani, el are doi copii dintr-o casatorie anterioare. Inainte de casatorie el a cumparat un imobil in care locuim si la ora ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters96930 ContSters96930 Mai vin cu o intrebare daca se face donatie in loc de act de vinzare cumparare ,care este mai bun,donatia se poate darama? (vezi toată discuția)