Buna ziua,
Ma intorc cu o rugaminte catre dumneavoastra.
Sunt in urmatoarea situatie: am o firma ce a fost supusa procedurii de lichidare acum doi ani, mai exact, in octombrie 2008 s-a dat de catre Tribunal decizia de lichidare si a fost numit lichidatorul. Dupa indeplinirea unor formalitati legale, lichidatorul a apelat la un evaluator pentru evaluarea bunurilor din patrimoniul societatii si mi-a spus ca acestea trebuie vandute pentru a achita datoriile catre creditori. Am inteles ca sunt mai multe etape ale vanzarii, in functie de valoarea bunurilor si de trecerea unui anumit termen. De atunci si pana in acest moment nu am mai aflat nimic de la lichidator. Mentionez ca o parte din bunuri sunt depozitate la mine acasa iar o alta parte intr-un depozit unde platim chirie.
Ma intereseaza ce procedura indeplineste lichidatorul cu privire la bunuri, daca lista lor se afiseaza undeva, cine are acces la aceasta lista, pt ca eu as vrea sa le vand dar nu mai reusesc sa dau de lichidator si nici nu stiu unde sa ma interesez.
Va multumesc anticipat.
Imi pare rau daca v-am suparat. Am folosit modelul dumneavoastra pentru a ajuta, nicidecum pt a-mi asuma merite nejustificate, mai ales ca am fost si eu interesata de acest subiect si m-am folosit de acest model propus de dumneavoastra pentru a-l adapta pe cel redactat de mine. Oricum, eu va multumesc pentru ajutor.
NB: Sincer va spun ca mi-am facut contul acum cateva zile pt a-mi rezolva problema mea cu dizolvarea si nu prea stiu cum merg treburile pe aici.
HOTÃRÂREA ADUNÃRII GENERALE
A ASOCIAŢILOR SOCIETÃŢII
SC [*] SRL
Nr. [*] din [*]
Adunarea Generală Asociaţilor S.C. [*] S.R.L. (denumită în continuare „Societatea” , înregistrată la Registrul Comerţului [*] sub nr. [*], cod unic de înregistrare [*], întrunită la [*] în prezenţa tuturor asociaţilor Societăţii, după cum urmează:
1. [*], deţinând [*] din capitalul social al Societăţii;
2. [*], deţinând [*] din capitalul social al Societăţii.
Se constată că sunt prezenţi toţi asociaţii Societăţii, reprezentând 100% din capitalul social. Se constată de asemenea că cvorumul corespunde cerinţelor legale şi statutare, motiv pentru care Adunarea Generală
DECIDE:
I. Dizolvarea Societăţii sus-menţionate, precum şi lichidarea sa simultană, în temeiul art. 235 din Legea Societăţilor Comerciale nr. 31/1990. Societatea nu are datorii şi nici creanţe, iar asociaţii sunt de acord să împartă activele rămase potrivit contribuţiei la beneficii şi pierderi – 50% pentru fiecare asociat.
II. Împuternicirea următorilor:
a. [*],
b. [*]
să îndeplinească toate activităţile necesare conform legislaţiei române şi actului constitutiv pentru înregistrarea prezentei hotărârii şi a tuturor consecinţelor ce decurg din aceasta, şi să reprezinte Societatea în faţa autorităţilor competente în scopul arătat, incluzând, dar fără a se limita la Oficiul Registrului Comerţului [*]i.
Prezenta hotărâre a fost adoptată cu unanimitate, semnându-se 4 (patru) exemplare originale ale înscrisului constatator al hotărârii astfel adoptate.
Semnături:
[*] [*]
Va multumesc pentru raspuns.
Eu ma gandeam sa ma folosesc de prevederile ART. 237 din L31/1990, si anume:
(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni; Practic, in cazul meu, adunarea generala nu se mai poate intruni din cauza ca nu mai exista asociatul majoritar. E ok cum am gandit?
Buna ziua,
Eu am urmatoarea problema: vreau sa dizolv un SRL conform art 235 din L 31/1990 (dizolvare si lichidare simultana, fara lichidator), insa asociatul majoritar care detine 51 % din capitalul social si care este o firma din Franta, a fost lichidata din 2007, fara ca ceilalti asociati sa stie. Intre timp am intrat in posesia extrasului de registru tradus si legalizat din care reiese ca aceasta firma a fost lichidata. Societatea din Romania a avut activitatea suspendata pana la 01.01. 2010. Acum as vrea sa o dizolv si nu stiu cum sa fac, avand in vedere ca nu se mai intruneste majoritatea ceruta de lege, nemaiexistand asociatul majoritar.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.