avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate emanueln79

Activitate emanueln79

freeelis a scris:

Daca aveti suspiciuni ca s-au savarsit si fapte de natura penala, atunci puteti formula o plangere penala.

Acest aspect ma intereseaza, daca fapta este sau nu de natura penala, fiind binecunoscut faptul ca in majoritatea cazurilor de sesizari ITM rezolvarile sunt de natura "amiabila" intre inspectori si patroni. :thumbdown:
CristinaPaisa a scris:

Nu, trebuie sa se constate abaterea disciplinara si sa se decida reducerea salariului cu un anume procent intre o luna si trei luni. Toate acestea cu procedura legala si inscrisuri.

In conditiile in care nu exista abatere disciplinara, (doar daca se considera ca fiind abatere disciplinara respectarea programului de lucru de 8 ore specificat in CIM si nu pe cel impus abuziv de administrator fara motiv intemeiat, fara ca orele suplimentare sa fie platite sau macar existente in statul de plata, respectarea zilelor libere legale si evident neplatite de angajator ,etc), si exista dovada fizica a modificarilor facute, ce se poate face?
Nu a existat vreo abatere disciplinara..."procedura" se aplica la mai multi angajati pe criteriul "ochilor frumosi", unii beneficiaza de majorari iar unii de taieri, dupa bunul plac al administratorului.
Sunt legale modificarile aduse ulterior statului de plata finalizat de catre administratorul societati pe motive pur personale si in functie de starea de spirit a acestuia, evident in contradictie cu munca depusa de angajati? Exemplu: taierea salariului de la 2550 ron salariu realizat la 2007 ron motivata de opinia ca nici macar pe aceia nu i-ar fi meritat salariatul? Si asta in conditiile in care salariul net in CIM este de 2430 ron.
Buna ziua.

In care cont din moment ce actele pentru acel cont nu exista?
Nu am spus in niciun moment ca nu doresc achitarea creditului, dimpotriva!

In serviciul de administrare a contului inca apare suma intreaga, neutilizata!

Deci?
Buna /ziua!

Am contractat un credit de la Banca, am folosit suma de bani, acum cei de la banca spun ca ar trebui sa le resemnez dosarul de creditare motivand ca cel original a fost ratacit de catre sistemul lor de posta interioara.

Acum este scadenta primei rate a creditului....o platesc? Nu? In baza a ce, din moment ce la banca nu apare niciun document cu semnatura mea?

Multumesc anticipat.
Buna ziua.

Sunt angajat ca programator/operator in cadrul unei societati comerciale in cadrul careia realizez programe in sisteme industriale ISO, Fanuc si Heidenhain in indeplinirea atributiilor de serviciu.

In cazul incetarii colaborarii cu aceasta societate, pot solicita incheierea unui contract de cesionare a drepturilor de autor pe programele create de mine, singura persoana calificata pentru aceasta activitate, datorita carora societatea isi desfasoara activitatea si obtine facilitati si fonduri nerambursabile?

Va multumesc.