avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar credit pierdut de posta interna a bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar credit pierdut de posta interna a bancii

Buna /ziua!

Am contractat un credit de la Banca, am folosit suma de bani, acum cei de la banca spun ca ar trebui sa le resemnez dosarul de creditare motivand ca cel original a fost ratacit de catre sistemul lor de posta interioara.

Acum este scadenta primei rate a creditului....o platesc? Nu? In baza a ce, din moment ce la banca nu apare niciun document cu semnatura mea?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 11:55, 18 Aprilie 2013
Domnule,

Datoria e datorie. Daca nu au contractul, au dovada ca v-au virat banii in cont. Faptul ca ati folosit banii si nu aveti un contract de credit, poate constitui infractiunea de insusire a bunului gasit. Acum depinde ce va doriti.
Buna ziua.

In care cont din moment ce actele pentru acel cont nu exista?
Nu am spus in niciun moment ca nu doresc achitarea creditului, dimpotriva!

In serviciul de administrare a contului inca apare suma intreaga, neutilizata!

Deci?
Domnule,

O sa va citez : "am folosit suma de bani" .
Daca ati folosit suma, cum sa nu apara pe extrasul de cont? In ce serviciu spuneti dvs ca apare suma neutilizata?

Cereti un extras de cont si uitati-va cu atentie, o sa vedeti operatiunea de debitare a contului, cu siguranta.
1. Probabil ca nu mai au la indemina hirtiile semnate in original, dar posibil sa le gaseasca. Sau foarte probabil ca au copii scanate

2. Faptul ca vi s-au virat niste bani, cu siguranta apare clar inregistrat.

3. V-ati asumat o obligatie. Simpla absenta (temporara) a hirtiilor nu schimba cu nimic obligatiile asumate, printre care si aceasta prima rata.

In consecinta, nici un om de buna credinta, nu are vreun motiv sa nu plateasca.

Daca re-semnati acele hirtii, verificati insa sa fie identice cu exemplarul pe care probabil, il aveti dumneavoastra.
Si, mai ales, cand semnati obligatii sa specifice clar pe acte ca este vorba de o copie suplimentara, altfel va puteti trezi ca gasesc si celalalt contract si luati un credit si platiti doua.

Cel mai corect este sa nu semnati nimic dar sa le platii banii.
Eventual, faceti-le o notificare in acest sens.

Alte discuții în legătură

Expertiza grafologica, nelamurire BodoFBI BodoFBI buna ziua, as dori sa aflu daca se poate face expertiza grafologica pe o copie a unui contract individual de munca care este fals, deci nu exista un original ... (vezi toată discuția)
Card de credit dubios visirin visirin In urma cu doi ani am contactat o societate pentru a-mi executa o lucrare de modernizare a apartamentului . Inainte de aincepe lucrarile am convenit ca plata , ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de actele in original pentru semnarea unui precontract de vanzare-cumparare prin programul prima casa virgilvv virgilvv Buna ziua; Doresc sa cumpar un apartament prin programul prima casa si am urmatoarele nelamuriri.. Apartamentul este ipotecat de catre o banca,apare ... (vezi toată discuția)