avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate cstelian

Activitate cstelian

Răspuns la discuția Insistenta telefonica
N-am fost niciodata sub contract cu compania respectiva. Datorita unor relatii comerciale, am fost contactat de catre o persoana de la compania respectiva si de-atunci sunt sunat in mod repetat de alte persoane din cadrul companiei respective.
In mod repetitiv ma suna persoane de la aceeasi companie de asigurari. In cursul ultimilor trei discutii am insistat asupra stergerii numarului meu de telefon din baza lor de date. Ultima data persoana care m-a contactat a inceput sa-si bata joc de mine. Ce institutie reglementeaza astfel de situatii, pentru ca mi se pare ca au depasit orice limita cu apelurile de acest gen.
Răspuns la discuția Necesitate casa de marcat fiscala
Buna ziua,

Doresc sa va intreb daca am nevoie de casa de marcat in urmatoarea situatie: eu voi incepe o activitate de prestari servicii de curierat. Aceste servicii sunt accesibile si persoanelor fizice si sistemul meu de gestiune emite factura si chitanta pentru fiecare scrisoare de transport indiferent daca al meu client este PF sau PJ.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția alternativa succesiune
Eu consider ca e dreptul mamei mele sa decida asupra muncii ei de-o viata. Eu nu vrea sa ma intorc acolo (m-am mutat din oras de vreo 10 ani si mi-am facut un viitor, fratele meu e plecat din oras, iar sora mea tocmai ce si-a achizitionat o locuinta noua). Adica noi dorim (eu sunt cel care consiliaza fratii) ca mama, pe timpul vietii, sa se bucure de munca lor de-a lungul casatoriei, iar dupa deces sa procedeze cum crede ea de cuviinta. In plus, dpdv al costurilor, mi se pare mult mai ieftin sa facem O singura succesiune dupa mama decat sa facem doua succesiuni (inutile dupa parerea mea). Daca am fi avut multe de impartit, mai spuneam, dar nu sunt prea multe.
Răspuns la discuția alternativa succesiune
Explicati-mi atunci gravitatea acestui lucru. Daca stiam cu ce se "mananca" renuntarea, cu SIGURANTA nu mai intrebam pe un forum de specialisti. Cred ca am ridicat o problema la care asteptam pareri din partea unor oameni abilitati sa-mi raspunda. E ok sa platesc pentru consultanta (daca se pune problema), dar cu siguranta nu voi apela la dumneavoastra.
Am convenit cu o persoana juridica sa platesc eu ce-a mai ramas din ratele de leasing la o masina fara cesiunea contractului. Cu alte cuvinte eu platesc facturile de leasing si casco/rca. La sfarsitul perioadei de leasing vreau ca autoturismul sa-mi revina mie. Ce acte pot intocmi ca sa am certitudinea ca la sfarsitul perioadei de leasing, autoturismul va intra in posesia mea? (fara sa-mi dati solutia cu cesiunea contractului sau contract de novatie).
Răspuns la discuția alternativa succesiune
Acum devin insistent. Aveti idee cam cat ar costa acest lucru?
Tatal meu a decedat acum 7 luni. A ramas mama si noi, 3 frati. Ideea e ca eu as vrea ca apartamentul (bun dobandit impreuna in timpul casatoriei) sa ramana mamei, iar dupa decesul ei sa facem succesiunea. Cum trebuie sa procedez? (cielalti doi frati vor proceda asa cum vreau eu).
Va multumesc anticipat.