avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alternativa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alternativa succesiune

Tatal meu a decedat acum 7 luni. A ramas mama si noi, 3 frati. Ideea e ca eu as vrea ca apartamentul (bun dobandit impreuna in timpul casatoriei) sa ramana mamei, iar dupa decesul ei sa facem succesiunea. Cum trebuie sa procedez? (cielalti doi frati vor proceda asa cum vreau eu).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:14, 18 Ianuarie 2010
Se poate ceea ce doriti dvs. Mergeti toti la notar, cu urmatoarele acte: anexa 24 de la Primarie, actul de deces al tatalui dvs., actele apartamentului si a altor bunuri imobile, daca exista, actele de identitate ale mostenitorilor. In fata notarului, copiii vor declara ca renunta la mostenirea ce li se cuvine ca urmare a decesului tatalui si astfel mama va culege intreaga mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
Acum devin insistent. Aveti idee cam cat ar costa acest lucru?
Aveti idee cat v-ar putea costa in viitor #-o #-o #-o renuntarea la o succesiune fara sa cunoasteti ..."cu ce se manaca" renuntarea?

Explicati-mi atunci gravitatea acestui lucru. Daca stiam cu ce se "mananca" renuntarea, cu SIGURANTA nu mai intrebam pe un forum de specialisti. Cred ca am ridicat o problema la care asteptam pareri din partea unor oameni abilitati sa-mi raspunda. E ok sa platesc pentru consultanta (daca se pune problema), dar cu siguranta nu voi apela la dumneavoastra.
Dvs. ati intrebat cum trebuie sa procedati pentru a obtine ceea ce VRETI. Si ne-ati asigurat ca si ceilalti frati...

cstelian a scris:

vor proceda asa cum vreau eu.


La aceasta intrebare vi s-a raspuns (se poate face ceea ce doriti).

Eu am indraznit sa va intreb, spre binele dvs., daca ...stiti ce vreti (daca sunteti in cunostinta de cauza asupra tuturor consecintelor juridice pe care le implica in viitor ceea ce VRETI acum).

O zi buna va doresc! (si, nefiind genul de avocat care sa spuna omului doar ce vrea el sa auda, nu cred ca as fi cea mai nimerita pentru a apela la mine).





Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune Borzah Borzah Buna ziua, am si eu o intrebare, o nelamurire.Eu am o sora, mostenim 3 sfert dintr-o jumatate de imobil impreuna, dar nu vrem asta, vrem sa renuntam la partile ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)