avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire, consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire, consecinte

Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim dupa moartea ei.Suntem doi frati.Aflam dupa
doau saptamani dupa ce am strans toate actele ca nu se poate.De ce ne-a pus notarul sa dam declaratii de renunatre sa le paltim si acum sa spuna ca nu se poate renunta la dreptul nostru in favoarea mamei?
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 17:53, 8 Octombrie 2015
Nu se poate să renunțați în favoarea cuiva. Renunțați pur și simplu. Dacă mai aveți alți frați aceștia vor beneficia de renunțare. Dacă nu aveți frați, atunci vor veni la moștenire frații și surorile tatălui, sau copiii acestora dacă frații sunt sunt predecedați, de asemenea părinții tatălui, dacă sunt în viață.
adica daca eu si fratele meu am dat o declaartie ca renuntam la tot de la tata ca sa facem succesiunea si sa mosteneasca mama tot si noi dupa ce moare mama impartim partea lui tata lasata mamei de noi cu fratii lui?Noi vroiam sa facem succesiunea lui tata si mama sa mosteneasca cat e in viata si dreptul nostru .Suntem doi frati
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
mediaset, utilizator
Adică, dacă ați renunțat la moștenire și frații tatălui dvs dau declarație de acceptare la moștenire, mama dvs va lua 1/4 din bunurile lăsate măștenire de tată, iar frații tatălui vor împărți restul de 3/4. Notarul ar fi trebui să vă spună asta.
Pai si cum putem proceda ca mama sa mosteneasca totul si cu acte pe tot ce a ramas de la tata si noi sa o mostenim dupa decesul ei?
deci cum se procedeaza?

Alte discuții în legătură

Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire lica1 lica1 Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la ... (vezi toată discuția)
Succesiune - renuntare, consecinte mediaset mediaset Salut.Tata a decedat .eu si fratele meu am mers la notar si am dat o declaratie ca renuntam la succesiunea dupa el cu gand ca mama sa mosteneasca tot si dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu forta? cineva_eu cineva_eu buna seara! acum o luna tatal meu a murit,mama traieste,suntem 5 frati.ce as putea face daca eu nu doresc nici un fel de mostenire nici de pe tata,nici de pe ... (vezi toată discuția)