avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, tatal meu a murit in august 2009, suntem 3 copii, si vrem sa dezbatem mostenirea, mama are un apartament in Galati si vrem sa-i lasam ei tot. Nu stiu cum sa procedez si ce trebuie sa fac . Multumesc mult:">
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:01, 22 Iulie 2010
Toti fratii si mama mergeti la notar,deschideti succesiune iar in cadrul succesiunii toti fratii declarati in fata notarului ca lasati mamei totul.
... conditia fiind ca parintii sa fi fost casatoriti la momentul decesului tatalui.
b2niza72 a scris:

mama are un apartament in Galati si vrem sa-i lasam ei tot.

Cred ca ati vrut sa spuneti ca mama si tata aveau impreuna (50-50%) un apartament in Galati, cumparat in timpul casatoriei, iar copiii ar dori sa renunte la partea ce li s-ar cuveni din jumatatea tatalui. (altfel, daca mama l-ar avea deja pe tot nu stiu ce ati mai vrea sa-i lasati)

Da se poate sa renuntati (copiii) la mostenirea dupa tata. (sau, mai corect spus, sa declarati ca nu ati acceptat mostenirea dupa tata).
Dar de ce vreti asta?
Sunteti convinsa ca nu veti regreta in ziua in care mama (adunad tot) se va hotara sa faca un contract (de intretinere sau de alt soi) doar cu unul dintre copii!?

Vi se pare mai ieftin sa renuntati acum si sa dezbateti apoi mostenirea dupa mama la decesul acesteia?
Doar vi se pare...
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
romascanu, moderator
In aceeasi idee cu Doamna Avocat Romascanu.
La randul meu, va sugerez sa acceptati mostenirea de pe urma tatalui dvs si sa dezbateti succesiunea cu mama dvs si cu fratii dvs.
buna ziua .
la notar se solicita dezbaterea succesiunii .
descendentii defunctului pot da declaratii de renuntare sau pot accepta succesiunea iar ulterior , pot face un partaj voluntar , prin care isi cedeaza cotele in favoarea mamei lor .

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire filofteea filofteea Buna ziua, tatal meu a murit acum 4 ani, a ramas mama, suntem 4 frati. Demersul pentru masa succesorala nu am facut dupa tata. unul din fratii mei se da ... (vezi toată discuția)
Succesiune Cristianaa Cristianaa Buna seara! Va rog sa ma ajutat cu un sfat in privinta urmatoarei situatii. Mama a murit acum mai putin de 1 an de zile, ramanand 6 copii, toti in viata si ... (vezi toată discuția)