avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Buna ziua,

tatal meu a murit acum 4 ani, a ramas mama, suntem 4 frati. Demersul pentru masa succesorala nu am facut dupa tata.

unul din fratii mei se da si peste cap, numai s-o determine pe mama sa-i dea lui apartamentul parintesc,

intrebarea mea este daca are vreo sansa?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:55, 28 August 2015
Prin mostenire, nu are sansa.
adolfinapop a scris:

Prin mostenire, nu are sansa.

mersi,
el este singurul care este in tara, noi ceilalti fiind plecati in strainatate, ne ameninta in permanenta ca el este singurul care va primi apartamentul fiindca noi nu suntem aici s-o mai ducem la spital, sa-i facem curat etc,

in acest caz ce ma sfatuti ?
Buna ziua,

problema dvs poate lua o intorsatura care sa nu va placa, cel putin in ceea ce priveste mostenirea dupa tatal dvs. Daca dvs si ceilalti frati din strainatate nu ati acceptat succesiunea dupa tata, atunci nu veti primi nimic din cota acestuia care va fi mostenita numai de mama si celalalt frate. Acceptarea succesiunii se face fie prin declaratie notariala de acceptare fie printr-o conduita specifica unui proprietar de bun. Astfel, in lipsa unei declaratii notariale, ar putea sa fie considerata acceptare a succesiunii luarea unor bunuri de valoare dintre cele lasate de tatal dvs, incheierea unui contract de inchiriere, folosirea locuintei sau altor bunuri exact ca un proprietar, etc. Daca nu ati facut nicmic din toate acestea, sunteti straini de mostenirea tatalui si nu veti primi nimic.
La decesul mamei, veti avea grija sa treceti pe la notar si sa faceti o declaratie de acceptare a succesiunii in acest mod deveniti mostenitor al mamei. Cota fratelui dvs din tarava fi mai mare intrucat el locuind acolo, poate dovedi acceptarea succesiunii.

@adolfinapop : consultant fiscal ....mosteniri....hmmm
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Mostenire b2niza72 b2niza72 Buna ziua, tatal meu a murit in august 2009, suntem 3 copii, si vrem sa dezbatem mostenirea, mama are un apartament in Galati si vrem sa-i lasam ei tot. Nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Incers sa va expun situatia cat mai clar si concret,sa pot primi un raspuns corect . Tata a decedat,de curand. In timpul vietii ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in cazul unui mostenitor ani_b ani_b Suntem 3 frati ....2 din prima casatorie a mamei mele si EU din a 2-a .In urma divortului de primul sot mama nu a ramas cu nici un bun ... (vezi toată discuția)