avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara! Va rog sa ma ajutat cu un sfat in privinta urmatoarei situatii. Mama a murit acum mai putin de 1 an de zile, ramanand 6 copii, toti in viata si tatal nostru. Vrem sa deschidem procedura dezbaterii succesorale si am vrea sa stim care e cea mai simpla si eficienta metoda. 1) Fiecare dintre frati da declaraie de renuntare, urmand ca intreaga succesiune sa fie dezbatuta si dupa decesul tatalui? sau 2) Fiecare isi accepta partea de succesiune acum urmand a face acelasi lucru si dupa decesul tatalui. Mentionez ca ne intelegem intre noi, vrem doar sa fie simplu si eficient si daca se poate cat mai putin costisitor. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristianaa , utilizator 20:52, 12 Mai 2019
Buna ziua,
Oricare din cele doua dar e de preferat sa dezbateti acum partea mamei si cand va fi sa fie sa dezbateti si pe cea a tatalui.
Sa fie lucrurile clare.
Doar ca nu e cazul sa cereti iesirea din indiviziune daca va intelegeti.
Va multumesc pentru raspuns! Dintre cele 2 variante care ar fi mai simpla, fara prea multe batai de cap si prea multe drumui la notar, avand in vedere ca nu avem domiciliu toti in acelasi oras? Actele au fost duse pentru demararea procedurii la notar si am vrea sa terminam cat mai repede.
1. Dacă dati cu toții declarații de renunțare, nu rezolvați absolut nimic.
Mostenitori vor fi tatăl și copiii dvs, adică nepoții.
2. Puteti aștepta și decesul tatălui și să dezbateti succesiunea după ambii părinți, însă dacă se împlinesc 2 ani de la decesul mamei, pe partea acesteia veti avea de achitat și un impozit de 1% din valoarea masei succesorale. Deci va costa mai mult.
Dacă nu aveți domiciliul în aceeași localitate, puteti merge la orice birou notarial si printr-o procura imputerniciti pe unul dintre dvs să vă reprezinte la dezbaterea succesiunii după mama.
Nu exista "cea mai ieftina" metoda. Vreți să vă rezolvați treaba si repede si simplu, asteptati-va să coste.
Multumesc mult pentru explicatii! Am inteles pe deplin acum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebări despre succesiune Vladgga Vladgga Buna ziua! Tatal meu a decedat un urma cu 2 luni si am vrea sa rezolvam cu actele stiind ca pana se face 1 an devla deces nu vom plati taxe. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune Popesku Popesku Buna seara. As avea nevoie de sprijin in urmatoarea problema : - în urma cu 10 ani tata a decedat iar până azi nu s-a facut succesiunea. Ca bunuri comune ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)