Buna ziua! Tatal meu a decedat un urma cu 2 luni si am vrea sa rezolvam cu actele stiind ca pana se face 1 an devla deces nu vom plati taxe. Nu avem neintelegeri dar am vrea sa fie cea mai simpla metoda pentru ca suntem 3 frati si mama care stam cat de cat departe unul de celalalt. Am auzit de varianta de a ajunge in tribunat cu sedinta inchisa si sa renuntam noi in favoare mamei iar tot ce are tata in rol la primarie sa ramana pe numele mamei. Se poate face asa ceva sau e mai simplu la notar? Ideea este ca nu avem cadastre la toate punctele din rol si nu stim cum sa procedam mai simplu. Va multumesc!
La tribunal se ajunge doar daca nu va înțelegeți,informatia este total eronată ,solutia este notarul.Cel care v-a dat informatia un sectorist sau un"jurist"care nu profesează stia ceva vag ,în urmă cu mai mulți ani era mai ieftin în instanta decât la notar.Acum e invers în instanta costa mai mult și durează cel puțin un an sau chiar mai mult...Si sedinta "închisă" este tot o informație eronată.. Succes.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Ba platiti taxe. Nu platiti doar impozitul de 1% daca dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la deces.
2. Nu exista renunțare "in favoarea ".
Cine renunta, renunta pur si simplu.
3. Dacă dvs, toti cei 3 copii renunțați, nu va rămâne mama unic moștenitor.
La succesiune vor veni descendenții de grad următor. Adica nepoții (copiii dvs).
4. Pentru dezbaterea succesiunii nu este obligatoriu să aveți documentație cadastrala.
5. In momentul de fata, pana nu se finalizează procedura succesorala, nu aveti ce rol să faceti/treceți.
O sa va înscrieti in evidențele Primăriei, în baza certificatului de moștenitor.
6. Pentru informatii cat mai concrete si corecte, în funcție de situația dvs, adresati-va unui birou notarial
Succesiune
ContSters220240
Va rog sa-mi raspundeti pentru urmatoarea situatie:
Tata decedat in 2000.
Prin 2007 am facut succesiune partiala, doar pentru certificatul de dividente, ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Iulyanf
Buna ziua, as dori să știu care ar fi cea mai simpla metoda de a renunța la drepturile succesorale după decesul unuia dintre părinți.Nu mă interesează ... (vezi toată discuția)
Mostenire
ancalucian
Mama decedata in 2015, nu am facut succestiune. In viata bunica din partea mamei (pe bunurile bunicii mama a fost mostenitoare), sotul, adica tatal meu si 2 ... (vezi toată discuția)