avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, as dori să știu care ar fi cea mai simpla metoda de a renunța la drepturile succesorale după decesul unuia dintre părinți.Nu mă interesează dezbateri și nici succesiuni vreau doar să renunț......multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:21, 7 Mai 2019
Mergeți la orice birou notarial cu certificatul de deces și dati declarație de renunțare.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
raluk0207, utilizator
Multumesc ,dar notarul la care am fost a zis că nu se poate fara sa fac certificatul de mostenitor

Iulyanf a scris:

Buna ziua, as dori să știu care ar fi cea mai simpla metoda de a renunța la drepturile succesorale după decesul unuia dintre părinți.Nu mă interesează dezbateri și nici succesiuni vreau doar să renunț......multumesc

Probabil ati inteles gresit.
Mai aveti frați?
Da, mai am 2 frați și doresc să renunț la partea mea in favoarea mamei sau pur și simplu să tenunt
cand a murit parintele ?

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie cu "certificat de calitate de mostenitor" fify1 fify1 buna ziua, pot obtine o autorizatie de constructie, extindere casa, pe baza unui certificat de calitate de mostenitor? Deci este vorba de un certificat atestat ... (vezi toată discuția)
Întrebări despre succesiune Vladgga Vladgga Buna ziua! Tatal meu a decedat un urma cu 2 luni si am vrea sa rezolvam cu actele stiind ca pana se face 1 an devla deces nu vom plati taxe. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)