avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE CU \"CERTIFICAT DE CALITATE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE CU "CERTIFICAT DE CALITATE DE MOSTENITOR"

buna ziua, pot obtine o autorizatie de constructie, extindere casa, pe baza unui certificat de calitate de mostenitor? Deci este vorba de un certificat atestat de un notar dar care nu are si un partaj al bunurilor. In urma decesului tatalui meu, suntem 3 mostenitori, mama si 2 copii. Succesiunea nu a fost dezbatuta.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:37, 9 Iulie 2018
Nu.
Certificatul de calitate de mostenitor nu este act de proprietate.
Trebuie sa dezbateti succesiunea, sa obtineti un certificat de mostenitor si ulterior sa incheiati un act de partaj voluntar, in urma caruia sa deveniti proprietarul exclusiv al imobilului.
Multumesc pentru raspuns, inteleg ca in urma dezbaterii succesorale trebuie sa ramana 1 proprietar care sa poata obtine o autorizatie de constructie? adica eu si fratele meu sa renuntam in favoarea mamei iar ea sa solicite autorizatia de constructie. In cazul in care renunta doar fratele meu raman 2 mostenitori proprietari. Multumesc.
1. De regula, Primariile emit autorizatiile de construire pe numele unui singur titular.
2. Nu exista renuntare "in favoarea". Renuntarea este pura si simpla. Partea celui care renunta se va imparti in mod egal intre ceilalti mostenitori.
3. Daca renuntati ambii fii, vor fi chemati la succesiune copiii dvs si ai fratelui, adica nepotii. Daca nu aveti, vin la succesiune rudele din clasa urmatoare: bunicii paterni si fratii/surorile tatalui + descendentii lor. Daca nu exista sunt chemate urmatoarele rude, pana la gradul 4 inclusiv, adica verii primari ai tatalui.
Numai daca nu mai exista nici o ruda pana la gradul 4, ar putea ramane mama dvs unic mostenitor.
OK. Deci daca renunta doar fratele meu, raman eu si mama. In acest caz, doi proprietari, se poate obtine autorizatie de constructie?
Teoretic, da. Practic, intrebati la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinte cu copii Teodor.Popescu Teodor.Popescu Buna ziua, Tatal meu a murit si pe urma lui a ramas un apartament care e co-proprietate cu mama mea. Mama tatalui a murit, iar tatal tatalui a divortat ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire Ardelean Iulia Ardelean Iulia Suntem 4 frati, parintii au un apartament. Tatal nostru a murit in Octombrie 2017, mama a ramas in apartament. Noi, cei 4 frati, dorim sa renuntam la partea ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi mostenire mwijng mwijng Buna ziua tuturor, Adresez o intrebare celor in masura sa ma sfatuiasca in urmatoarea privinta: tatal meu a decedat acum 5 luni. Dimpreuna cu fratele meu si ... (vezi toată discuția)