avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa parinte cu copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa parinte cu copii

Buna ziua,

Tatal meu a murit si pe urma lui a ramas un apartament care e co-proprietate cu mama mea. Mama tatalui a murit, iar tatal tatalui a divortat de mama acestuia in urma cu 70 de ani.

Exista vreo posibilitate prin care apartamentul al putea ramane pe intregime al mamei mele.

O zi frumoasa,
Teodor

Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
Teodor.Popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:09, 29 Ianuarie 2018
Daca apartamentul e dobandit de ambii parinti, in timpul casatoriei, nu vad ce relevanta are decesul bunicilor paterni...
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs (respectiv jumatate din apartament), mostenitori fiind mama cu o cota de 1/4 si dvs cu o cota de 3/4.
Dupa dezbaterea mostenirii, puteti sa ii donati mamei cota dvs de 3/8 din apartament, mama intregindu-si astfel dreptul de proprietate asupra imobilului.
Nu se poate solutiona in timpul dezbaterii succesiunii? Ce s-ar intampla daca as renunta la partea mea de mostenire?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pentru că daca renunțați dvs, unicul copil, vor fi chemate la moștenire rudele din clasa următoare (frații și surorile tatălui + copiii de la frați și surori). Nu exista aceste rude, vor fi chemați unchii si mătușile tatălui. Nu există, vor fi chemați verii primari.
Numai și numai daca nu mai există deloc rude pana la gradul 4 inclusiv, atunci va rămâne mama unic mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire Ardelean Iulia Ardelean Iulia Suntem 4 frati, parintii au un apartament. Tatal nostru a murit in Octombrie 2017, mama a ramas in apartament. Noi, cei 4 frati, dorim sa renuntam la partea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie cu "certificat de calitate de mostenitor" fify1 fify1 buna ziua, pot obtine o autorizatie de constructie, extindere casa, pe baza unui certificat de calitate de mostenitor? Deci este vorba de un certificat atestat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)