Suntem 4 frati, parintii au un apartament. Tatal nostru a murit in Octombrie 2017, mama a ramas in apartament. Noi, cei 4 frati, dorim sa renuntam la partea noastra de mostenire in favoarea mamei, astfel incat ea sa devina singura proprietara pe apartament. Din ce am aflat pana acum pe internet, ca acest lucru sa se intample, fiecare din noi cei 4 trebuie sa dam cate o declaratie de renuntare in fata notarului. Sau mai exista si varianta ca, daca in termen de 1 an nu ne prezentam sa facem succesiunea si dupa un an merge mama singura sa faca succesiunea, se considera ca noi am renuntat si devine automat ea unica proprietara.
Va rog sa-mi spuneti care din variante e cea corecta sau daca ambele sunt corecte, care este diferenta dintre cele 2 variante. Va multumesc.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai nu prea se poate ce doriti dvs. Trebuie ca macar 1 copil sa ramana mostenitor alaturi de mama. Iar ulterior sa ii faca o donatie pe cota sa.
Daca renuntati toti 4, vor fi chemati la mostenire copiii dvs, adica nepotii. Iar daca sunt minori, nu pot sa renunte.
Daca niciunul dintre dvs nu aveti copii, sunt chemate la succesiune rudele din clasa urmatoare, adica : parintii tatalui si fratii si surorile acestuia.
Daca nu exista, sunt chemate rudele din clasele urmatoare, adica bunicii tatalui, fratii bunicilor tatalui, unchi, matusi, veri primari.
Doar daca nu mai exista absolut nici o ruda pana la gradul 4 inclusiv, poate ramane sotia unic mostenitor.