avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Suntem 4 frati, parintii au un apartament. Tatal nostru a murit in Octombrie 2017, mama a ramas in apartament. Noi, cei 4 frati, dorim sa renuntam la partea noastra de mostenire in favoarea mamei, astfel incat ea sa devina singura proprietara pe apartament. Din ce am aflat pana acum pe internet, ca acest lucru sa se intample, fiecare din noi cei 4 trebuie sa dam cate o declaratie de renuntare in fata notarului. Sau mai exista si varianta ca, daca in termen de 1 an nu ne prezentam sa facem succesiunea si dupa un an merge mama singura sa faca succesiunea, se considera ca noi am renuntat si devine automat ea unica proprietara.
Va rog sa-mi spuneti care din variante e cea corecta sau daca ambele sunt corecte, care este diferenta dintre cele 2 variante. Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Ardelean Iulia, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:18, 22 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu prea se poate ce doriti dvs. Trebuie ca macar 1 copil sa ramana mostenitor alaturi de mama. Iar ulterior sa ii faca o donatie pe cota sa.
Daca renuntati toti 4, vor fi chemati la mostenire copiii dvs, adica nepotii. Iar daca sunt minori, nu pot sa renunte.
Daca niciunul dintre dvs nu aveti copii, sunt chemate la succesiune rudele din clasa urmatoare, adica : parintii tatalui si fratii si surorile acestuia.
Daca nu exista, sunt chemate rudele din clasele urmatoare, adica bunicii tatalui, fratii bunicilor tatalui, unchi, matusi, veri primari.
Doar daca nu mai exista absolut nici o ruda pana la gradul 4 inclusiv, poate ramane sotia unic mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinte cu copii Teodor.Popescu Teodor.Popescu Buna ziua, Tatal meu a murit si pe urma lui a ramas un apartament care e co-proprietate cu mama mea. Mama tatalui a murit, iar tatal tatalui a divortat ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie cu "certificat de calitate de mostenitor" fify1 fify1 buna ziua, pot obtine o autorizatie de constructie, extindere casa, pe baza unui certificat de calitate de mostenitor? Deci este vorba de un certificat atestat ... (vezi toată discuția)