avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate anca dumitru

Activitate anca dumitru

Răspuns la discuția Scoatere imobil de sub ipoteca
In sfarsit s-a decis banca sa-mi elibereze de sub ipoteca unul din imobile (dupa 12 luni de tatonari).
Acum imi cere sa semnam un act aditional la contract (in prezenta notarului) si un act aditional la contractul de ipoteca. Mi se pare prea complicat si costisitor…sa dau iar bani la notar, sa strang toate partile implicate la sediul bancii pt semnaturi...unii ar trebui sa vina de peste hotare sa semneze la banca.
Nu ar fi mai simplu sa imi dea scris ca este de acord cu radierea ipotecii ? Sau nu ar fi deajuns…
Stii cineva care sunt pasii necesari radierii unei ipoteci de catre o banca ?

Răspuns la discuția Scoatere imobil de sub ipoteca
Ce e de facut in cazul in care banca nu-mi raspunde la solicitare? In contract ne e prevazuta vreo astfel de situatie...
Au trecut mai bine de 60 de zile si nu am primit nici un raspuns oficial, doar la telefon. Am tot sunat si am dat si mail solicitand raspuns oficial, insa mi s-a raspuns sa am rabdare... Ce mai pot face in afara de reclamatie la OPC si BNR ?
Răspuns la discuția Scoatere imobil de sub ipoteca
Scoaterea de sub ipoteca imi este necesara deoarece cele doua imobile nu imi apartin (apartamentul este al parintilor,iar celalalt imobil al sorei mele), deci nu este vorba de nici o vanzare, drept pentru care nu am de unde face rost de partea din credit pentru rambursare.
Evaluatorul este al bancii, este agreat de ei, iar suma la care a iesit evaluarea a fost singura conditie pusa de banca pentru a elibera ipoteca. Eu chiar am solicitat evaluatorului sa se limiteze la suma ceruta de banca, pentru a plati o asigurare mai mica locuintei. Doar ca acum banca s-a razgandit si pune noi conditii. Asta e problema. Am intrebat banca daca doreste o noua evaluare si mi-a raspuns ca nu si ca o evaluarea mai "generoasa" nu ar ajuta cu nimic. Doar ca vrea rambursarea partiala a creditului, ca o noua conditie impusa.
Contractul semnat nu face referire la o astfel de clauza, ci se mentioneaza doar ca ipoteca se va ridica dupa stingerea creditului si a tuturor comisioanelor.
Răspuns la discuția Scoatere imobil de sub ipoteca
Astazi voi depune o reclamatie la OPC pentru a sesiza faptul ca baca nu isi da acceptul de scoatere de sub ipoteca a doua dintre cele 3 imobile ipotecate. La semnarea creditului banca a solicitat ca ipoteca sa acopere 130% din credit. Intre timp noi am construit 2 case (pe terenul ipotecat) si am solicitat eliberarea de ipoteca pentru 2 imobile, aratand printr-o evaluare curenta ca ceea ce ramane reprezinta atat cat a cerut banca la inceputul contractului (cu 30% peste credit).
Consider ca pe intreg parcursul derularii contractului interesele economice a celor doua parti trebuie sa ramana aceleasi de la inceput.
Un articol din contract zice asa: “Daca vreo prevedere a prezentului contract, pentru indiferent ce motiv, nu mai este legala sau nu mai angajeaza ferm partile, celelalte prevederi nu vor fi afectate. Partile se obliga ca intr-o asemenea situatie sa incheie in cel mai scurt timp actele necesare modificarii contractului care ar duce la acelasi rezultat legal si/sau economic care s-a avut in vedere la incheierea prezentului contract.”
Cu alte cuvinte, consider ca fiind abuziva decizia bancii de a-mi solicita sa garantez creditul cu garantii sumplimentare atat timp cat evaluarea autorizata a aratat ca banca este acoperita 130%. Daca ma puteti ajuta cu un avocat cu experienta pe astfel de probleme, v-as fi recunoscator.
Răspuns la discuția Scoatere imobil de sub ipoteca
Si daca banca nu vrea sa-si dea acceptul de a scoate de sub ipoteca un imobil eu ce pot face? Am facut evaluarea imobilului si a iesit cat mi-a cerut banca.
Acum banca imi cere sa rambursez 1/3 din credit. Evident ca nu am acesti bani.
Sa inteleg ca nu am ce face? Stau cu 3 imobile blocate sub ipoteca, cand evaluarea a aratat ca ar fi suficient unul singur? Platesc asigurari si nici nu pot vinde ?
Multumesc pentru informatii. Mai am rabdare pana luna urmatoare.
Dna de la HR mi-a spus ca a dat cererea presedintei fundatiei, care la randul ei se consulta cu avocatul si daca am dreptate "imi voi primi drepturile", dar ea era cam sceptica.
Daca ma poate ajuta cineva cu un numar de telefon de la ITM Bucuresti. Pe site nu am gasit asa ceva, asa ca trimis o sesizare la ei si i-am intrebat ce este de facut...

As vrea totusi sa sun intreb si telefonic.

Stiti cumva legal, in cat timp de la nastere trebuie solicitat/acordat acest salariu?
Ma gandesc ca daca se tot taraganeaza sa nu depasesc termenul.
Buna ziua,

angajatorul meu refuza acordarea unui salariu mediu pe unitate cu ocazia nasterii, pe motiv ca este fundatie non profit ("traieste din sponsorizari") si bugetul pe 2010, facut deja, nu cuprinde asa ceva... ca nimeni nu a mai cerut asa ceva pana acum si ca pe privati nu-i poate obliga nimeni.
I-am trimis extras din Contractul Colectiv de Munca la nivel national 2007 - 2010:

Art. 2. - (1)Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile angajatorilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca, prevazute de legislatia in vigoare precum si cele convenite in procesul de negociere.
(2) In ceea ce priveste conditiile specifice de munca, stabilite conform legii, drepturile si obligatiile partilor se vor stabili prin contractele colective de munca si dupa caz prin acorduri privind relatiile de serviciu, la nivel de ramura, grup de unitati*), unitati si institutii.
*) In sensul prezentului contract:

termenul "angajator" desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;

- termenul "unitate" desemneaza societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice si orice persoana juridica ce angajeaza salariati;
- companiile nationale si regiile autonome sunt definite prin lege grupuri de unitati;
- termenul de "acorduri privind relatiile de serviciu" desemneaza actele incheiate in baza negocierilor derulate intre reprezentantii institutiilor publice si reprezentantii functionarilor publici.


Art. 50. - Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii.

Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:

a) in cazul decesului salariatului, un ajutor, acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate acordate familiei;

b) daca decesul a survenit din cauza unui accident de munca, a unui accident in legatura cu munca sau a unei boli profesionale, cuantumul ajutorului acordat familiei va fi de cel putin 3 salarii medii pe unitate;

c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
d) un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.

ART. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.

(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.

(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.

Intrebarea mea este: am eu dreptate si trebuie sa-mi cer dreptul? Ce ar trebui sa fac in continuare, daca ei tot refuza aceasta plata?