avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate gidragos

Activitate gidragos

Bună seara,

Un inspector din cadrul departamentului juridic al primăriei, serviciul relații cu asociatiile de proprietari, are dreptul de a verifica la direcția generala de impozite și taxe calitatea de proprietar a unui reclamant al Asociației de proprietari?
Are vreo relevanta aceasta verificare pentru o sesizare făcută la primărie împotriva membrilor comitetului executiv și a președintelui asociației de proprietari?

Va mulțumesc
Bună seara,
Exista sancțiuni de natura contravențională sau penala în cazul ocupării unei functii de președinte al Asociației de proprietari sau de membru al comitetului executiv al asociației de către proprietari care nu sunt membrii ai asociației de proprietari?
Întreb asta, deoarece în legea 196/2018 scrie ca președintele asociației și membrii comitetului executiv se aleg din rândul membrilor asociației de proprietari. De aici înțeleg ca nu este suficient statul de proprietar, ci este necesar și statutul de membru al Asociației.
Din câte știu, ststutul de membru al Asociației se obține de către un proprietar printr-o hotărâre judecătorească în urma unui cereri de adeziune din partea acestuia.
Va mulțumesc
Puteți sa detaliați va rog ce înseamnă cazier activ ca nu ma pricep?
Am adresat întrebarea inițială deoarece un vecin agresiv care a fost condamnat pentru viol cu mai mult de 20 de ani în urma, care și-a ispășit pedeapsa, susține ca a fost reabilitat și ca nu mai exista dovezi despre fapta comisa.
Mie mi s-a părut neadevărat ce a spus, deoarece din câte știu, infractorii periculoși (criminali, violatori) ar trebui sa figureze în bazele de date ale politiei indiferent dacă au fost reabilitati sau nu, deoarece exista oricând risc de recidiva și în cazul unor fapte grave săvârșite în arealul lor de răspândire, în lipsa unor suspecți, ei devin automat suspecți din cauza trecutului lor infracțional.
Va rog sa ma corectați dacă raționamentul meu de mai sus este greșit.
Mulțumesc
Bună ziua,

Este posibil ca pentru violatorii care și-au ispășit pedeapsa și care au fost reabilitati în justiție sa nu mai figureze deloc în evidentele politiei?

Mulțumesc
Discuție Amenda CFR
Acum un an si ceva (mai exact in iulie 2009) am circulat fara bilet cu un tren accelerat. Controlorul de tren a decis sa-mi dea amenda, deoarece nu aveam bani suficienti la mine pentru a plati biletul. In tren nu s-a facut nici un proces verbal, nu m-am legitimat controlorului, nu am semnat nimic, practic nu exista nici un fel de dovada ca am calatorit cu acel tren. Mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie, in lipsa, fara sa-l semnez, dupa ce am fost legitimat in gara dupa ce am iesit de pe peron, de un politist de la transporturi, care a transmis prin statie catre dispecerat CNP-ul meu, dupa care am plecat. Legitimarea s-a produs in felul urmator: eu am coborat din tren si mi-am vazut de drum catre metrou. Controlorul s-a tinut scai de mine si a chemat prin statie un politist de la transporturi sa ma legitimeze, deoarece nu am vrut sa ma legitimez in fata lui. In drumul meu spre metrou, m-am intersectat cu acest politist (care nici macar nu s-a legitimat) si mi-a cerut, la indemnul controlorului de tren, care a mers langa mine tot timpul ca sa nu ma piarda, buletinul, trimitand prin statie la dispecerat CNP-ul meu. Folosindu-se de CNP-ul meu politistii au aflat toate datele mele si le-au transmis controlorului de tren, care mi-a intocmit procesul verbal de contraventie, in lipsa. Dupa o perioada am primit acasa procesul verbal, la care am facut contestatie (in care am cerut ca CFR sa prezinte dovezi/martori prin care sa dovedeasca fapta din procesul verbal) in termenul legal, dupa care procesul verbal si contestatia au fost trimise de catre CFR la judecatorie pentru a-si recupera amenda in justitie. Judecatoria m-a citat de mai multe ori, dar de fiecare data cu nume gresit (adresa corecta), mai precis mi-a schimbat unul dintre cele 2 prenume, cu un altul. Eu nu m-am prezentat la judecatorie, vazand ca de fapt nu m-au citat pe mine, ci pe altcineva. Dupa mai multe citatii primite si neonorate, s-a judecat in lipsa ambelor parti, iar judecatoria a decis sa respinga contestatia mea, pe motiv ca nu as fi cerut ca CFR sa aduca probe impotriva mea (desi eu am scris acest lucru) si ca eu nu am adus probe care sa-mi demonstreze nevinovatia, lucru aberant deoarece in justitie ar trebui sa se plece de la prezumtia de nevinovatie si abia dupa ce partea acuzatoare aduce probe incriminatoare pentru acuzat, aceste are obligatia sa aduca contraprobe pentru a-si demonstra nevinovatia. CFR nu a prezentat nici un fel de proba sau martor impotriva mea. Hotararea judecatoreasca am primit-o prin posta pe numele si adresa corecte, la care era atasata o citatie identica cu celelalte anterioare (cu unul dintre prenume gresite). Hotararea este datata dar nu si semnata de judecator sau grefier, aparand totusi numele acestora. In hotararea judecatoreasca mai scrie ca am termen de 15 zile de la data comunicarii pentru a o contesta, dar pentru ca eu nu am fost prezent la domiciliu in aceasta perioada, din motive personale, cele 15 zile au trecut.
Ce e de facut in acest caz? Mai pot contesta hotararea judecatoreasca, avand in vedere ca eu consider ca s-a comis un abuz juridic si daca da, cum o pot contesta? Am nevoie de un avocat pentru acest lucru?
Ma poate sfatui cineva ce sa fac in acest caz?
Multumesc.