Defunctul, decedat in '84, are cinci copii pe care o sa-i denumesc: "A","B","C","D","E". In momentul de fata "C","D" si "E" sunt decedati si ei la randul lor si au urmasi. In 1991, "C" depune cerere de retrocedare in nume propriu si inca una pe numele lui "B" ( asta rezulta din faptul ca in cerere numele este gresit). In 1999 se elibereaza Titlul de Proprietate, cum era si firesc, in baza adeverintelor, pe "B" si "C". Pana anul trecut nu s-a stiut de existenta Titlului si nici de persoanele care erau nominalizate pe el. Ar mai fi de spus ca in registrul agricol figureaza o suprafata de 3HA, iar pe Titlu sunt trecute 2.5HA fara vreun alt act din care sa reiasa diferenta.
Conform intelegerii verbale, tatal copiilor lasa clar loturile fiecaruia, astfel ca (fratii intelegandu-se intre ei) dupa retrocedare, "A", "B" si "C" isi muncesc fiecare partea de pamant ce li se cuvenea, ceilalti "D" si "E" fiind neinteresati.
Se poate dovedi ca "A" si-a muncit partea de pamant cat a mai avut putere sa o faca si, de asemenea, se poate dovedi ca abia anul trecut a luat la cunostiinta de existenta Titlului ( astfel incat sa fie in termenul de prescriptie).
Intrebari:
1. Ce sanse are "A" sa anuleze Titlul si sa obtina altul in care sa fie trecut?
2. Exista un termen minim ( in ani ) care sa fi muncit personal pamantul, astfel incat sa fie aplicata "acceptarea tacita a succesiunii" din partea fratilor?
Va multumesc anticipat,
Pe 24.11.2009 am depus la Judecatoria sect. 3 spre a fi investite cu formula executorie 5 BO si CEC, ale unor societati diferite. Acestea au fost repartizate si judecate de doua instante (3 + 2).
Initial taxa judiciara de timbru am platit-o la sect. 3 (in sectorul la care am considerat ca este locul Bancii platitoare si anume banca unde societatea noastra are contul). Pentru 2 din documentele de plata, Judecatoria mi-a cerut sa platesc taxa de timbru la sect. 5 (sector in care isi are sediul social societatea noastra, dar si unde isi desfasoara activitatea Judecatoria sect. 3).Acestea inca nu s-au finalizat desi am platit din nou taxa unde mi-au cerut si am depus la dosar Ordinele de Plata in original in data de 28 decembrie.
Pentru celelalte 3 dosare am primit sentinte de forma:
"Admite exceptia necompetentei teritoriale.
Declina competenta solutionarii cererii formulate de petenta SC.........SRL cu sediul in Bucuresti...........,sect.5 de investire cu formula executorie a biletului la ordin ............. emis de intimata SC..........SRL , cu sediul in ..............,jud Dolj, in favoarea Judecatoriei Craiova."
Va intreb:
1. De ce pentru acestea trei nu mi s-a cerut sa refac plata taxei de timbru?
2. Inseamna ca Judecatoria sect.3 va trimite personal dosarul la Craiova, si daca da, de la cine si in cat timp voi afla rezultatul?
3. Cele doua, pentru care am platit a doua oara taxa judiciara de timbru, vor da o hotarare definitiva si in cat timp?
Va multumesc anticipat,
Astept un raspuns cat mai concis ca sa stiu ce am de facut pe viitor,