avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate Paduraru Cristina

Activitate Paduraru Cristina

Răspuns la discuția DEFINITIVAT 2010
ai dreptate cu specializarea.
eu am facut practica pe proprietate intelectuala, materie care s-a dat prin 2009, iar acum nu se mai da. imi pare rau, dar eu pe legea 10 nu am fost in nici un dosar.
e aiurea sa se dea tematica inainte cu doua luni de examen sau chiar cu o luna. am vazut ca au adaugat dreptul financiar acum o luna. adica cel care a facut practica pe financiar, vazand ca materia lui nu se da la def, s-a apucat sa se pregateasca pt altceva.
cazul meu, a trebuit sa aleg muncii si familiei. poate ca profesorul care va corecta pleaca de la ideea ca am ales materia lui pt ca e mai "usoara" si se gandeste sa imi faca viata mai grea. or, eu nu am de ales, din moment ce materia pe care am facut practica nu se mai da. oricum, sunt in dezavantaj pt ca nu am practicat pe muncii si pe familiei, deci examenul asta nu e relevant prin prisma a ceea ce stim sa facem.
total aiurea.
una peste alta,
in ce ma priveste, imi dau seama ca ma plang degeaba. daca e sa pic, si sa zicem ca pe urmatorul il iau, e ca si cum tot ce spun acum nu are valoare. adica, de ce voi fi luat examentul atunci si nu acum? pt ca acum sunt mai putin pregatita. punct.

problema noastra e ca de cele mai multe ori nu avem cum sa stim cam ce efort trebuie sa depunem pt a promova examenul din prima. daca ai picat, atunci impingi limita mai departe. ca intr-un joc de arcada. iti joci vietile pana la Game Over :)
vezi ca domnul decan sta pe net si citeste ... maine iar ne trezim ca ne tine predici inainte de examen, pt ca cica ne denigram pe noi insine. :P
darvin, nu mai cobi!
ati vazut ce ne-a spus domnul decan: toate raspunsurile se afla in cod.
codul lui DaVinci!
mda. eu dau civil si procedura. venisem acasa cu gandul sa recapitulez. dupa ce am vazut baremul ... nu mai am chef sa ma stresez
unii nici nu s-au chinuit sa rezolve prima speta.

mi-e cam ciuda pt ca am pierdut mult timp cu ea si nici nu e cotata mai mult decat celelalte.

ma irita modalitatea asta de examinare. se vede clar ca scopul lor nu e de a ne evalua cunostintele ci de a ne prinde pe picior gresit. cu cat o speta are mai multe capcane, cu atat se vede lipsa lor de fair play.

in plus, sa fim seriosi, care este rationamentul pt care la intrare dam teorie si la def dam spete? pt ca se presupune ca am facut practica in stagiu. ca si cum, noi in astia doi ani, n-am avut alceva de facut decat sa ne judecam cu baroul. :confused:

da, am vazut baremul
ar mai fi ceva. in speta se vorbeste de recurs la hotararea initiala si in barem ei spun "recurs (contestatie)". consider ca o cam dreg cu paranteza aia pt ca eu, pt ca sa imi dau seama daca era de fond m-am bazat pe premisa ca a fost recurs, si ca nu se putea judeca un alt recurs. am avut o oarecare indoiala ca de fapt era contestatie si nu recurs. ma intreb totusi, daca speta era atat de clara, de ce au simtit nevoia sa specifice in paranteza ca acel "recurs" era o contestatie in sensul art 72 lin 2 lit b?
foxylina, vad ca esti online... am pus si eu o intrebare mai devreme, ref speta 1 punctul 2. tu ce solutie ai dat?
buna.
ce raspuns ati dat la speta 1 intrebarea 2?
adica, era sau nu lucru judecat? daca nu, atunci, curtea caseaza si trimite spre rejudecare pt nelegala compunere?

ce parere aveti?
Răspuns la discuția ajutatima va rog
problema nu este ca nu vrea sa iasa din casa, ci faptul ca nu e cooperant. puteti aduce un notar la domiciliu care sa va faca o procura speciala dar degeaba vine notarul daca el nu vrea sa va imputerniceasca. trebuie sa intelegeti ca sunt banii lui si nu puteti dispune de ei decat daca vrea dansul sau daca este pus sub interdictie pe cale judecatoreasca.