avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate Iuli_ana

Activitate Iuli_ana

Răspuns la discuția Comunicare adresă
Multumesc pentru răspunsuri.
Nu am primit nimic altceva decat acea comunicare adresă.
Putem sa cerem si noi acea cerere de chemare în judecată sau numai un avocat poate cere?
Multumesc
Buna ziua.
Partenerul meu a primit o Comunicare adresa, cu obiectul dosarului: exercitarea autoritatii părintești+ suplinire acord.(el are un copil cu fosta).In care printre altele se cere și sa răspundă la toate pretențiile si motivele de fapt si de drept ale cererii si excepțiile procesuale pe care paratul le invocă față de cererea reclamantului.
Dar cum sa aflam care sunt acele cereri? Pentru ca nu am primit nimic altceva.
Nu trebuia partenerul meu înștiințat ca e dat in judecată? Cum sa răspundă la o cerere daca nici nu stie despre ce este vorba?

Multumesc frumos
Pentru dl. Valeriu: Multumesc mult pentru raspuns.

Pentru Tarzan2012:
Nu stiu daca oare nu m-am exprimat eu bine inainte, asa ca va spun pe scurt povestea:

Luna trecuta am fost trimis la un angajator pentru o slujba.Acolo am aflat ca ar trebui sa ma duc in "delegatie" (desi nu e asta tocmai cuvantul potrivit) intr-o localitate langa Bistrita; sa locuiesc acolo de luni pana vineri pentru o anumita perioada de timp.
Acest lucru mie nu m-a convenit pentru ca, cum stim toti, tot auzim diverse lucruri despre oameni trimisi in alta localitate, despre in ce conditii trebuie sa traiasca acolo, etc. (Puteti linistit sa spuneti ca sunt fricoasa sau nu stiu ce, dar adevarul este ca cei de la somaj nu trimit un bodyguard cu mine sa ma apere si nici nu vin sa verifice conditiile in care suntem cazati si defapt nici nu le pasa.)
Asa ca am refuzat, eu personal, acest loc de munca si i-am zis patronului sa-mi semneze dispozitia ca eu am refuzat acest job.Lucru ce el nu a vrut sa faca pe motiv ca, cica, AJOFM-ul n-o sa-i mai trimita oameni, daca semneaza.
Atunci am scris pe acest site sa ma interesez daca distanta, destul de mare zic eu,dintre domiciliul meu si acel loc de munca este sau nu, un motiv justificat sa refuz acest loc de munca. Si se pare ca nu este. Chiar dl. Valeriu a precizat odata ca acest punct privind faptul ca "daca distanta dintre domiciliu si locul de munca este mai mare de 50 km, atunci avem dreptul sa refuzam locul de munca" a fost scos din lege.
Si eu am fost prostuta, pentru ca nu avand semnatura patronului puteam sa zic si ca el nu m-a vrut,dar asta este.Desi minciuna are picioare scurte.
Deci asta este povestea mea.
Pentru Tarzan2012: Nici eu nu cred ca AJOFM ar fi obligat pe patron sa plateasca pentru cineva restul de indemnizatie de somaj. Eventual ,posibil, ca cazul respectiv sa fi ajuns la Tribunal si dovedind cumva ca acel patron nu a angajat persoana respectiva din motiv ca el/ea are un handicap, sa fi castigat.AJOFM-ul este un lucru ,iar Tribunalul este cu totul altceva. Desi, parerea mea, este cam greu sa dovedesti ca acel patron nu te-a angajat pentru ca tu ai un handicap, sau pentru ca nu i-a placut culoarea ochilor tai.Fara dovezi de genul inregistrare vocala, practic este cuvantul tau impotriva cuvantului patronului.


Oricum ar fi, acel patron a semnat intr-un fel sau altul Dispozitia de repartizare.
In cazul meu, patronul a refuzat complet sa semneze. In aceasta privinta trebuie sa recunosc ca acel sef de la AJOFM are dreptate, desi putea sa-mi zica pe un ton mai politicos.Nici el, nici eu si nici nimeni nu poate obliga un om sa semneze un act fara vointa lui.
Cu toate astea insa, nu cred ca acest patron este primul, singurul sau ultimul, care refuza sa semneze.Ma intreb oare de ce nu exista o lege sau orice altceva in acest sens, asfel incat sa nu fim noi responsabili de acest lucru.

Dar nu am primit raspuns la intrebarea mea:
Chiar trebuie sa ma duc eu personal la AJOFM pentru acea hartie de terminare a somajului?
danacj a scris:

Ma intreb:daca angajatorul nu a semnat Dispozitia de repartizare, inseamna ca el a refuzat angajarea ?
Decizia de incetare a platii indemnizatiei de somaj se ridica in termen 30 de zile de la AJOFM Cluj, calculate de la ultima zi de somaj.
Eu va sfatuiesc sa faceti sesizarea catre ANOFM, cum v-a sfatuit si dl Valeriu si sa nu depuneti carnetul la AJOFM.



Daca angajatorul nu ar fi vrut sa ma angajeze ar fi putut bifa pe acea Dispozitie ca " nu corespunde cerintelor postului" . Ma indoiesc sincer, ca cei de la AJOFM i-ar fi pus intrebari despre ce anume nu i-a placut la mine.

Desi sunt total de acord cu dl Valeriu, referitor la felul cum s-a comportat cu mine acel asa zis sef, pentru aceste 2 luni de somaj ramase nu vreau sa lupt. Sincer, cei de la AJOFM mi-au devenit atat dar atat de " dragi", ca acum vreau doar sa scap de ei cat mai repede posibil.

Deci pentru acea Decizie de incetare a platii indemnizatiei de somaj, trebuie sa ma prezint eu personal la AJOFM?
Ultima zi de somaj fiind data la care m-am prezentat la somaj cu refuzul?

Nu mai fiind in somaj acum trebuie sa ma inscriu la Asigurarile sociale de sanatate si banuiesc ca va trebui sa dau dovada si despre acele luni in care am fost in somaj.De aceea ma intereseaza acest act cu incetarea somajului.

Multumesc
Buna ziua,

Nu am primit inca nici un act de la cei de la somaj.
Defapt asta as vrea sa va intreb: Trebuie eu sa mai fac ceva, sa predau Talonul de somaj?
Stiti acel om m-a enervat atunci, si eu am plecat direct acasa de la el.Nu am mai intrebat nimic pe nimeni.
Si mai este ceva: Dupa cum am spus si mai devreme, patronul respectiv a refuzat sa semneze acea Dispozitie de repartizare.Cand i-am zis asta acelui individ de la somaj, el a zis doar ceva de genul " si eu ce sa-ti fac".Miracol ca m-am putut abtine sa nu-i zic cate ceva.

Deci: trebuie sa ma mai duc la AJOFM pentru a-mi incheia situatia cu ei? Sau o sa-mi trimita ei acasa acea Decizie de incetare a platii indemnizatiei de somaj?
Ei bine, azi a trebuit sa ma duc la somaj.
Rezultatul: De ce m-am temut n-am scapat.Doamnele de la ghiseu nu stiau ce sa faca cu mine asa ca am ajuns la sef.Iar el a spus ca nu le pasa catusi de putin de conditiile oferite de angajator, un refuz este un refuz.Asa ca am pierdut somajul.
Bine ca nu s-a legalizat prostitutia, altfel va dati seama cat de usor scapa statul de plata indemnizatiei de somaj pentru femei!!!
Oricum mi se termina somajul la data de 1 septembrie, deci nu pierd foarte mult.Dar acum sunt curioasa : oare o sa mai primesc somajul pe luna trecuta?
tudorvaleriu a scris:

1. Nu exista in lege sau in norme un articol care sa explice notiunea de "refuz justificat" si tocmai de aceea eu v-am recomandat sa mergeti la Agentia de Somaj si sa explicati motivele pentru care nu puteti accepta acel loc de munca.

2. De unde stiti dvs. ca Agentia de Somaj nu va accepta motivul dvs. "justificat" de a nu accepta locul de munca oferit?


1. Cineva mi-a spus odata ca "legile romane sunt multe si colorate.Unde vezi tu negru, un avocat poate vede gri".Bine a zis. Eu, citind acel art. 25 pe care mi le-ati scris, am inteles ca orice refuz este un refuz nejustificat.
2. Nu am spus ca "stiu" ca motivul meu sigur nu va fi acceptat, ci doar ca este foarte posibil. Adica avand in vedere,ceea ce se stie, ca statul roman prefera sa ia decat sa dea, nu e de mirare ca sunt pesimista in acest moment.

Oricum, multumesc inca odata pentru raspunsuri si pentru timpul dumneavoastra pe care mi le-ati acordat.
tudorvaleriu a scris:

1. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 25.
Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum si situatia in care nu a prezentat dovada prevazuta la art. 41 alin. (1.2 ) din lege.

2. Mergeti la Agentia de Somaj si explicati care sunt motivele pentru care nu puteti sa acceptati locul de munca oferi (eventual prezentati un certificat medical care sa va ajute).




Deci: Refuz nejustificat= refuzul meu de a accepta acest loc de munca.
Atunci am o intrebare intrebatoare,(cum se spune):
Ce se intelege prin refuz justificat? Pentru ca banuiesc eu, ca exista un articol si despre un eventual "refuz justificat", altfel de ce aceasta denumire de "refuz nejustificat".

Stiu ca nu am scapare; tot cu inima cat un purice trebuie sa ma duc la AJOFM sa vad exact ce si cum, mai ales ca acel angajator a refuzat sa semneze acea Dispozitie de repartizare, dar totusi as dori sa inteleg:

De ce exista notiunea de "refuz nejustificat" daca lor nici nu le pasa de motivul meu de a refuza un job?
Si atunci ce ar intra in categoria de "refuz justificat"?

Multumesc mult pentru raspunsuri
freeelis a scris:

Legea nr.76/2002, art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
.....
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor;.
....



Si dupa parerea dumneavoastra ce ar trebui sa inteleg prin refuz nejustificat?

Pentru ca mie personal faptul ca acel angajator vrea sa ma trimita sa locuiesc si sa lucrez in timpul saptamanii la o distanta de circa 80 km de la domiciliul meu(chiar daca doar pentru cateva luni), mie mi se pare un refuz destul de justificat. Dar ma duc la AJOFM, si poate, persoana care se va ocupa de mine, n-o sa creada la fel.Sau poate pentru legea noastra asta nu-i un refuz justificat.

Defapt asta a fost prima mea intrebare; asta vroiam sa aflu de la persoane care cunosc mai bine legea decat mine: Ce se intelege prin acel refuz nejustificat?