tudorvaleriu a scris:
1. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 25.
Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum si situatia in care nu a prezentat dovada prevazuta la art. 41 alin. (1.2 ) din lege.
2. Mergeti la Agentia de Somaj si explicati care sunt motivele pentru care nu puteti sa acceptati locul de munca oferi (eventual prezentati un certificat medical care sa va ajute).
Deci: Refuz nejustificat= refuzul meu de a accepta acest loc de munca.
Atunci am o intrebare intrebatoare,(cum se spune):
Ce se intelege prin refuz justificat? Pentru ca banuiesc eu, ca exista un articol si despre un eventual "refuz justificat", altfel de ce aceasta denumire de "refuz nejustificat".
Stiu ca nu am scapare; tot cu inima cat un purice trebuie sa ma duc la AJOFM sa vad exact ce si cum, mai ales ca acel angajator a refuzat sa semneze acea Dispozitie de repartizare, dar totusi as dori sa inteleg:
De ce exista notiunea de "refuz nejustificat" daca lor nici nu le pasa de motivul meu de a refuza un job?
Si atunci ce ar intra in categoria de "refuz justificat"?
Multumesc mult pentru raspunsuri