avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate monicadaniela1984

Activitate monicadaniela1984

Acest ghid este obligatoriu pentru tot sectorul privat ? Intreb pentru un IFN (asociatie de tip casa de ajutor reciproc0c).
Daca o asociatie (IFN) renunta la contractele de munca si incheie contracte de mandat, mai sunt incidente prevederile legislative privind hartuirea la locul de munca?
Da, ne-am constituit parte civila.
Multumesc.Avand in vedere ca instanta a lasat nesolutionata latura civila, trebuie sa introduc actiunea civila in vederea recuperarii prejudiciului in termen de 30 zile de la comunicarea hotararii?
Actiune civila delictuala. O institutie de creditare a acordat un imprumut si a ramas cu suma nerecuperata, intrucat titulara de contract a falsificat actele depuse pentru obtinerea lui. Instanta penala a admis acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat intre inculpata si Parchet , sentinta a ramas definitiva prin neapelare , iar instanta a desfiintat toate inscrisurile (contractul si adeverintele, angajamentele girantilor).
Se poate intenta actiune civila pentru recuperarea prejudiciului, in speta, suma ramasa de achitat din imprumut ? Are vreo consecinta desfiintarea inscrisurilor de catre instanta penala in exercitarea actiunii civile?
Multumesc.
Buna ziua.
Legea avertizorilor de integritate este aplicabila si institutiilor financiare nebancare, respectiv Caselor de ajutor reciproc?
In ce luna se organizeaza de regula examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc stagiar ?Ma refer la persoanele fara vechime in vreo profesie juridica .