avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Activitate maryoos

Activitate maryoos

Răspuns la discuția Inselare privind taxa de mediu
Nimeni , nimic ?:sorry:
Am depus plangerea penala si raspunsul acestora a venit dupa 2 luni :
Citez:
Referitor la petitia dvs , adresata acestei subunitati de politie si inregistrata cu nr ....
, va comunicam faptul ca aceasta a fost reinregistrata in cadrul lucrarilor penale cu autor cunoscut , urmand a se efectua cercetari , iar la finalizarea acestora , lucrarea sa fie inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti cu propuneri legale.

Pe intelesul tuturor cam ce inseamna asta :
Stai linistit ca noi lucram sau nici o nadejde ?
Domnii si doamnele avocati , ce parere au ?
Răspuns la discuția Inselare privind taxa de mediu
Sa explic mai in amanunt:
Actele masini (talon+cartea masini) sunt pe numele ,sa zicem" Sorin"
Acesta a vandut autoturismul catre " Robert" , in luna Martie , anul acesta.
Robert mi-a vandut mie autoturismul in luna Iulie . Robert mi-a prezentat actele masini , impreuna cu chitanta , precum Sorin a achitat taxa de poluare , acesta afirmand ca este "varul lui". Ceea ce am descoperit ulterior ca nu este adevarat.Dupa incheierea actului de vanzare -cumparare si achitarea contravalori autoturismului, cu actele masini am fost la ANAF pentru adeverinta care atesta ca taxa nu a fost recuperata.
Conform adeverintei , taxa a fost recuperata.
Repet ca Robert a specificat in anunt de pe internet , cat si verbal , ca taxa este nerecuperata. Taxa de mediu este 1065 euro si daca stiam ca este recuperata , nu as fi achizitionat autoturismul!!!
Eu cred ca se incadreaza in art 215 , alin c.
Repet , actele sunt ok , doar ca acest Robert a prezentat aceea chitanta , care a fost valabila la vremea ei , dar daca taxa a fost recuperata , ea nu mai are nici o valoare.
Buna ziua . Am o dilema de ordin penal .
Sa spun cum s-a intamplat:
Am achizitionat un autoturism in urma cu 2 luni. In anuntul postat pe internet , vanzatorul a afirmat ca autoturismul are taxa de poluare platita si nerecuperata.
In urma intalniri noastre pentru vizionarea autoturismului , acesta a declarat si verbal ( de fata cu nasul meu , ca martor) ca taxa este platita si nerecuperata . Acesta prezentandu-mi si chitanta cu care s-a facut plata.
Dupa achitatea contravalorii masini si incheierea actului de vanzare/cumparare , am fost la ANAF pentru eliberarea adeverintei ca taxa nu a fost recuperata.
Din pacate , surpriza a fost ca taxa a fost recuperata .
Am depus plangere la politie cu acuzatia de inselaciune conform art.215 , c (Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Am fost chemat sa dau o a 2 a declaratie ( mai detaliata )si mi-au scus ca acum urmeaza sa il cheme si pe el , pentru a da declaratie .
Intrebarea mea este , daca am vreo sansa sa-mi recuperez banii pe taxa de la individ si cum as putea grabi lucrurile , pentru ca am inteles ca ar putea dura destul de mult timp?
Ar mai fi ceva de facut , in afara de plangerea la politie ?
Era mai bine daca o depuneam la Parchet?
Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare
Din cate am inteles de la Ionut , acesta are un numar impresionant de amenzi(de circulatie si altele):"> care deja sunt inregistrate la financiar.Acesta ar fi unul din motivele pentru care nu poate merge sa o inscrie la financiar(lipsa de fonduri).Acum as dori sa stiu cum pot rezolva eu situatia (excluzindu-l pe Ionut din ecuatie).Daca ar fi sa inchei un contract de vanzare -cumparare cu Stefan , tot as intampina unele dificultatii(acesta deja nemai fiind inscris la financiar ).As vrea sa stiu , daca ai deschid un proces lui IonutX-(, pentru incapacitate de plata(voita sau nevoita)ar fi o solutie , sa pot trece talonul pe numele meu?Si daca da , cam cat m-ar costa , aceasta distractie?#-o
Buna ziua, problema mea este de ordin birocratic.
Am achizitionat in urma cu 5 luni, o motocicleta SH. Apara Problema cand primul proprietar (Stefan) vinde celui de-al 2 proprietar (Ionut). Stefan merge la financiar si scoate motocicleta de la impozitare urmand sa o preia Ionut.Ionut nu o avut bunavointa sa o preia la impozitX-(. Aici intru eu in scena si fac un contract de vanzare - cumparare cu Ionut. #-oAcum as dori sa trec talonul pe numele meu (Avand talonul retras de catre Politia rutiera si credeti-ma foarte greu l-am recuperat, Nefiind "Titularul" talonului), Dar Ionut nu vrea sa o treaca si, în acelasi timp sa-o scoata de la impozit . am inteles de la cineva ca as putea sa-l actionez în instanţă pentru refuz de plata si sa radiez motocicleta pe bază Hotarari judecatoresti, apoi sa-o inmatriculez PE Numele meu = D>
Daca cineva poate sa ma ajute (macar Cu un sfat despre Procedura) v-as fi recunoscator: Help: