avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselare privind taxa de mediu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselare privind taxa de mediu

Buna ziua . Am o dilema de ordin penal .
Sa spun cum s-a intamplat:
Am achizitionat un autoturism in urma cu 2 luni. In anuntul postat pe internet , vanzatorul a afirmat ca autoturismul are taxa de poluare platita si nerecuperata.
In urma intalniri noastre pentru vizionarea autoturismului , acesta a declarat si verbal ( de fata cu nasul meu , ca martor) ca taxa este platita si nerecuperata . Acesta prezentandu-mi si chitanta cu care s-a facut plata.
Dupa achitatea contravalorii masini si incheierea actului de vanzare/cumparare , am fost la ANAF pentru eliberarea adeverintei ca taxa nu a fost recuperata.
Din pacate , surpriza a fost ca taxa a fost recuperata .
Am depus plangere la politie cu acuzatia de inselaciune conform art.215 , c (Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Am fost chemat sa dau o a 2 a declaratie ( mai detaliata )si mi-au scus ca acum urmeaza sa il cheme si pe el , pentru a da declaratie .
Intrebarea mea este , daca am vreo sansa sa-mi recuperez banii pe taxa de la individ si cum as putea grabi lucrurile , pentru ca am inteles ca ar putea dura destul de mult timp?
Ar mai fi ceva de facut , in afara de plangerea la politie ?
Era mai bine daca o depuneam la Parchet?
Cel mai recent răspuns: maryoos , utilizator 19:20, 3 Aprilie 2014
Nu e clar.
Se poate sa fie infractiune dar ramane intrebarea daca v-au fost prezentate acte false.
Sa explic mai in amanunt:
Actele masini (talon+cartea masini) sunt pe numele ,sa zicem" Sorin"
Acesta a vandut autoturismul catre " Robert" , in luna Martie , anul acesta.
Robert mi-a vandut mie autoturismul in luna Iulie . Robert mi-a prezentat actele masini , impreuna cu chitanta , precum Sorin a achitat taxa de poluare , acesta afirmand ca este "varul lui". Ceea ce am descoperit ulterior ca nu este adevarat.Dupa incheierea actului de vanzare -cumparare si achitarea contravalori autoturismului, cu actele masini am fost la ANAF pentru adeverinta care atesta ca taxa nu a fost recuperata.
Conform adeverintei , taxa a fost recuperata.
Repet ca Robert a specificat in anunt de pe internet , cat si verbal , ca taxa este nerecuperata. Taxa de mediu este 1065 euro si daca stiam ca este recuperata , nu as fi achizitionat autoturismul!!!
Eu cred ca se incadreaza in art 215 , alin c.
Repet , actele sunt ok , doar ca acest Robert a prezentat aceea chitanta , care a fost valabila la vremea ei , dar daca taxa a fost recuperata , ea nu mai are nici o valoare.
Nimeni , nimic ?:sorry:
Am depus plangerea penala si raspunsul acestora a venit dupa 2 luni :
Citez:
Referitor la petitia dvs , adresata acestei subunitati de politie si inregistrata cu nr ....
, va comunicam faptul ca aceasta a fost reinregistrata in cadrul lucrarilor penale cu autor cunoscut , urmand a se efectua cercetari , iar la finalizarea acestora , lucrarea sa fie inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti cu propuneri legale.

Pe intelesul tuturor cam ce inseamna asta :
Stai linistit ca noi lucram sau nici o nadejde ?
Domnii si doamnele avocati , ce parere au ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta anaf falsa. VDub VDub Am cumparat o masina acum o luna , in anunt era precizat ca taxa este platita si nerecuperata . Am luat toate actele mai putin adeverinta anaf urmand sa imi ... (vezi toată discuția)
Reinmatriculare auto cu numere ro icemanciprian icemanciprian buna ziua,acum ceva timp am cumparat o masina inmatriculata pe Arges,cu taxa platita,dovada de la ANAF aproape toate in regula,numai ca ...pe spatele talonului ... (vezi toată discuția)
Plangere penala / civila pentru inselaciune ? kosmoo88 kosmoo88 Buna ziua , am cumparat in data de 6 ianuarie o masina de la un cetatean roman care sustinea in anuntul de pe internet si chiar si in realitate ca aceasta ... (vezi toată discuția)