avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Adeverinta anaf falsa.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Adeverinta anaf falsa.

Am cumparat o masina acum o luna , in anunt era precizat ca taxa este platita si nerecuperata . Am luat toate actele mai putin adeverinta anaf urmand sa imi fie trimisa prin curier . Cat asteptam curierul am fost la anaf si spre surprinderea mea nici o taxa nu era platita , recuperata , in judecata la masina respectiva si totusi am primit prin curier o adeverinta care atesta plata si nerecuperarea taxei . Am reusit sa contactez persoana care era trecuta pe adeverinta , surpriza , ei nici macar nu au fost proprietarii masinii , ci fiul lor care ma asigurat ( nu stiu cat de sigur ) ca el a vandut masina fara taxa platita . Pot face ceva in privinta asta ? Macar sa recuperez banii de taxa de la ultimul proprietar care mi-a dat actul fals ? pana la urma e un act fals . Cum a reusit sa inamtriculeze masina cu el ? ..
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:48, 1 Iunie 2014
Cum adica ,, o adeverinta" ?! Este o adeverinta emisa de anaf sau nu? Are elemente care sa arate ca a fost emisa de anaf: stampila, nr. de inregistrare, iscalituri, etc. Au fost destule cazuri in care s-au inmatriculat autoturisme pe chitante false, pe sentinte falsificate... Adresati-va parchetului cu o plangere penala. In plangerea penala va constituiti si parte civila pt. recuperarea timbrului de mediu. Apelati la un avocat.
am uitat sa specific , el a scos aceasta adeverinta, chiar de la politie din valcea , afirmand ca este adeverinta cu care a inmatriculat el masina . asta dupa ce i-am spus ca nu apare nicaieri la anaf. am cautat intre timp un model de adeverinta , seamana doar ca a mea are cateva lucruri adaugate , cum ar fi capacitatea cilindrica si serie motor . Are stampila administratia finantelor publice a municipiului buzau + semnatura si stampila conducatorului unitatii fiscale .. stiu ca mi-am luat o mare teapa , poate reusesc sa recuperez cumva .
Aveti variante: sa faceti pe inocentul si sa incercati sa o inmatriculati folosindu-va de aceea adeverinta, asa cum e, falsa sau nu. A doua varianta este sa dati dovada de spirit civic si sa sesizati parchetul de pe langa judecatoria de domiciliu. Autoturismul va fi indisponibilizat, vor urma cercetari, poate procese, totul putand dura ani de zile. Bine-nteles, banii sunt bun dati, existand riscul ca la final sa nu aveti ce recupera de la vanzator, acesta neavand vreun bun propriu sau vreun loc de munca. Sau adeverinta chiar e ok si atunci totul se va termina in cateva luni. Ar fi si varianta sa il amenintati pe vanzator ca veti face si veti drege, daca se stie cu musca pe caciula in mod sigur va veti intelege. Nu de alta, dar n-ar vrea sa traga dupa el si pe altii, nu spui cine, intelegeti !
da , inteleg .. nu era nevoie ca adeverinta sa fie pe numele meu ? in cel mai rau caz platesc taxa si asta e , nu am ce altceva sa fac , nu dispun de banii pentru a intra in proces ..sau poate ii spun ce vreau sa fac si poate se stie vinovat , macar da banii de taxa inapoi . multumesc pentru lamurire . o zi buna !
Cum sa fie chitanta pe numele d-voastra ?! Ati inmatriculat d-voastra autoturismul?! Recitind observ ca faceti o confuzie: taxa se poate sa fi fost achitata ,,pe bune", problema apare daca a fost recuperata prin instanta. Atunci ,,ciclul" se reia si treceti d-voastra la plata unei alte taxe, numita acum timbru de mediu, nimic si nimeni nu-i scapa lui dottore!
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Inselare privind taxa de mediu maryoos maryoos Buna ziua . Am o dilema de ordin penal . Sa spun cum s-a intamplat: Am achizitionat un autoturism in urma cu 2 luni. In anuntul postat pe internet , ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)